-->
19 MEDALjA: Srpski tekvondisti blistali na „Galeb Beograd trofej – Srbija openu“ 19 MEDALjA: Srpski tekvondisti blistali na „Galeb Beograd trofej – Srbija openu“
Srpski tekvondisti su još jednom ostvarili sjajne rezultate, ovog puta na 17. Međunarodnom G1 turniru „Galeb Beograd trofej – Srbija open“. U konkurenciji oko... 19 MEDALjA: Srpski tekvondisti blistali na „Galeb Beograd trofej – Srbija openu“

Srpski tekvondisti su još jednom ostvarili sjajne rezultate, ovog puta na 17. Međunarodnom G1 turniru „Galeb Beograd trofej – Srbija open“. U konkurenciji oko 1.000 boraca iz 54 zemlje, među kojima je bilo olimpijskih, svetskih, evropskih i azijskih osvajača medalja, na grudima naših takmičara zablistalo je čak 19 medalja, sedam zlatnih, tri srebrne i devet bronzanih.

– Zadovoljna sam svojim borbama, mislim da je dobar pokazatelj za Gran pri finale koji je za mesec dana u Fudžairi – rekla je Milica Mandić, olimpijska šampionka.

Zadovoljan je i Dragan Jović, direktor turnra, s obzirom na to što se tunrir bodovao za svetsku i olimpijksu rang-listu.

– Organizacija turnira je i dobra najava za EP 2020. u Beogradu. Ovoliki broj medalja je pokazatelj da imamo šansu i na EP, ali i za kvalifikacije za OI 2020, jer nam je cilj da u Tokio odu najbolji borci i tamo nastavimo tradiciju osvajanja odličja.

OSVAJAČI ODLIČJA

SENIORI, zlato: Milica Mandić (do 73 kg), Nađa Savković (do 63) i Dmitrij Nagaev (do 58). Bronza: Iris Jović Vujaković (do 67).

JUNIORI, zlato: Dušan Božanić (do 68 kg) i Sara Pantović (do 52 kg). Bronza: Serđa Stević (do 63), Andrea Grbić (do 59), Nikola Ostojić (do 78) i Petar Katavić (do 45).

KADETI, zlato: Ana Tijanić (do 44) i Strahinja Milinković (do 57). Srebro: Vuk Matić (do 65), Marko Burušić (do 57) i Petar Nedeljković (do 33). Bronza: Katarina Jakšić (do 33), Lara Bokun (+59), Dragan Mladenović (do 57) i Maša Marić (do 55).

S.O./Novosti.rs