-->
MELBURN POD ZNAKOM PITANJA: Biću sa Đokovićem u Australiji, ako ne bude rizično… MELBURN POD ZNAKOM PITANJA: Biću sa Đokovićem u Australiji, ako ne bude rizično…
Amerikanac Andre Agasi, trener Novaka Đokovića, smatra da Srbin ima 90 odsto šanse da se vrati na prvo mesto ATP liste u novoj sezoni.... MELBURN POD ZNAKOM PITANJA: Biću sa Đokovićem u Australiji, ako ne bude rizično…

Amerikanac Andre Agasi, trener Novaka Đokovića, smatra da Srbin ima 90 odsto šanse da se vrati na prvo mesto ATP liste u novoj sezoni.

„Novak ima 90 odsto šanse da ponovo bude najbolji. To može da uradi i bez mene. Ipak, znam da hoće da uči stvari drugačije. Ako promeni 10 procenata nekih stvari mogu da ga učine boljim“, rekao je Agasi za švajcarski list Le Martin.

Đoković je pre nekoliko nedelja najavio da bi u Melburnu trebalo da se vrati nakon višemesečne pauze zbog povrede, ali to još uvek nije definitivno.

– Biću s njim u Australiji ako uđe spreman i nastup ne bude rizičan. Srećom, njegova povreda lakta može potpuno da se zaleči, sve dok dozvoli sebi dovoljno vremena za oporavak i terapiije. To je težak put pa svakodnevno razgovaramo. To su važne odluke koje zajedno donosimo“, rekao je Agasi.

Agasi se prošlog leta neočekivano našao u ulozi trenera nakon što je dugo bio van tenisa.

– Sve vidim iz druge perspektive, uključujući i sam tenis. Vidim kroz šta igrači prolaze svkog dana. Kada sam ja igrao, nisam osećao pritisak, samo stres, ogroman stres. Trudiš se da sve funkcioniše savršeno kako bi mogao da budeš koncentrisan, a zbog tolikog fokusa ne osećaš pritisak. Krećeš se, pratiš lopticu, radiš svoj posao. Nema pritiska. Sada je obrnuto kada savetuješ nekoga ko veruje u tebe i čiji život na neki način usmeravaš da bi bio bolji“, kaže Agasi.

Đoković bi, kao što je to bio slučaj ove godine, pored Agasija morao da angažuje još jednog trenera kako bi konstantno bio sa njim na putovanjima jer legendarni Amerikanac to nije u stanju zbog velikih privatnih obaveza.

Agasi se dotakao i teme oko najboljeg tenisera svih vremena, istakavši da za tako nešto ne može da se proglasi Rodžer Federer, aludirajući na mnogo slabiji međusobni skor u odnosu na Rafaela Nadala 23:15, ali i od Đokovića 23:22.

„Teniser koji je izgubio toliko puta od svog rivala ne može se smatrati najboljim ikada. Moj izbor je proizvoljan, sve se svodi na „šta ako“ i veliku debatu“, poručio je Agasi.