-->
ATANASIJEVIĆ: Pokušaćemo da se borimo za medalju ATANASIJEVIĆ: Pokušaćemo da se borimo za medalju
Odbojkaši nemaju izbora. Posle poraza od Italije (2:3) “orlovi” moraju večeras (21.05) u trećem kolu grupe J da savladaju Poljsku ukoliko žele da igraju... ATANASIJEVIĆ: Pokušaćemo da se borimo za medalju

Odbojkaši nemaju izbora. Posle poraza od Italije (2:3) “orlovi” moraju večeras (21.05) u trećem kolu grupe J da savladaju Poljsku ukoliko žele da igraju u polufinalu F6 Svetske lige u Rio de Žaneiru. U suprotnom izabranici Nikole Grbića počeće da pakuju kofere za povratak u zemlju.

– Od “azura” smo izgubili jer smo igrali loše. I sada kada analiziram ne znam kako smo poraženi. Ali, najvažnije je da zaboravimo Italiju i da se okrenemo Poljskoj. Sve je vrlo jednostavno, računica je laka: pobeda nas vodi u polufinale. Za nas je ta utakmica biti ili ne biti. Došli smo ovde da pokušamo da se borimo za medalju – ističe Aleksandar Atanasijević.

Svi smo verovali da će Stanković i drugovi posle duela sa Italijom biti na korak od polufinala. Ali,pokazali su više lice: uspavano u prvom setu (23:25), moćno u drugom (25:14), nesigurno u trećem (23:25), odlučno u četvrtom (25:20) i nemoćno u petom – 9:15. Moglo je da bude i obrnuto, ali nažalost, ispalo je da je okršaj sa svetskim prvacima Poljacima pravi četvrtfinalni meč.

– Isto bi bilo i da smo pobedili „azure“. Naš pristup u večerašnjem meču mora da bude maksimalan. Sva naša energija i koncentracija treba da bude usmerena u tom pravcu, jer nas pobeda vodi u polufinale – naglašava selektor Nikola Grbić.

Kormilar Srbije ne veruje da su igrači potcenili oslabljenu Italiju i da je pobeda ispuštena u trećem setu:

– U trećem kod 11:7 nismo realizovali nekoliko lakih poena i dozvolili im da se vrate. Verujem da ćemo protiv Poljaka igrati bolje, a obično ovakvi porazi deluju pozitivno na ekipu.

S.K.