-->
BANJALUČANI JOŠ JEDNOM ODOLELI U SARAJEVU: Bod veći od „Koševa” BANJALUČANI JOŠ JEDNOM ODOLELI U SARAJEVU: Bod veći od „Koševa”
Da je neko pre sedam dana pitao i najzagriženijeg navijača Borca šta očekuje iz dva gostovanja na „Koševu“, prvo u Kupu BiH, a potom... BANJALUČANI JOŠ JEDNOM ODOLELI U SARAJEVU: Bod veći od „Koševa”

Da je neko pre sedam dana pitao i najzagriženijeg navijača Borca šta očekuje iz dva gostovanja na „Koševu“, prvo u Kupu BiH, a potom i u Prvenstvu, odgovor kao iz topa bi bio: „Samo da se neobrukamo“!

Zato fudbal i jeste nalepši sport, ali i najnepredvidiviji, jer Borac se iz glavno grada BiH posle 180 minuta lavovske borbe vratio neporažen. Ako je neko želio reći da je Kup slučajnost, ili „luda sreća”, onda 0:0 za bodove su sve to demantovali. Sarajevo ne samo što nije gotovo za 90 minuta igre imalo pravu priliku, već ni ideje kako slomiti otpor crveno – plavog tima.

Borčev starteg Vinko Marinović, nadmudrio je svog kolegu Meha Kodru u svim segemntima igre, i sam nevjerujući da je krajnji epilog ovakav.

– Moram čestitati momcima. Veoma tešeke dve utakmice su iza nas. U tri dana dva puta smo putovali za Sarajevo, pa se vraćali u Banjaluku. Nismo dozvolili Sarajevu da se razmaše, parirali smo im u svakom segmentu igre. Mogli smo ih i kazniti, naše prilike su bile konkretnije, ali mislim da je podela plena najrealniji ishod. Netreba biti nezadovoljan, jer ovaj bod je velik ko Jahorina. Veći od „Koševa” – naglasio je Marinović.

On se okrenuo i revanš meču četvrtfinala Kupa BiH, u koji Borac ulaze sa prednošću od 2:1.

–  Ovo do sada je podvig, a mi želimo i korak dalje. Jedan Ajdin Redžić ima 18 godina, a videli ste kako igra, kao da u nogama ima deset sezona iza sebe. Tu su i Predragović, Runić, Jović, Bečelić, ekipa nam je puna dvadesetogodišnjaka, to je veliki potencijal, koji treba istrpiti, i rezultati će doći. Pokazali smo da možemo, a to je nekada u fudbalu i najvažnije, sve ostalo ćemo tražiti na terenu. Nepretimo Sarajevu, ali se nadamo da ćemo i treći put izaći kao pobednici – zaključio je Vinko Marinović, tvorac Borčevog prolećenog čuda.

D. ADŽIĆ

 

 

Prevelika nervoza

Prednjačili Puzigaća i Nemanja Bilbija

 

Derbi bez varnica i iskrica i nije derbi, ali netreba preterivati u tome. Nemoć Sarajeva platio je Bojan Puzigaća, bivši igrač Borca, koji je u finišu utakmice pogibeljnim startom nasrnuo na Bečelića i ztako zaradio direktan crveni karton. Slično je i drugi Banjalučanin Nemanja Bilbija tokom svih 90 minuta reagovao. Na svaku sudijsku odluku, bio blizu lopte, ili desetine metara udaljen, reagovao je gestakulirajući prema svojim nekadašnjim saigračima.

 

Slovo o suđenju

Terzić uz domaćine

 

Husein Terzić, glavni arbitar meča, kojem u ličnoj karti piše da dolazi iz Travnika, a u stvarnosti je već godinama stanovnik Sarajeva trudio se tokom svih 90 minuta da pomogne domaćinu. „Navukao” je sedam-osam prekršaja na ivici šesnaesterca koje je samo on vidio, a da je bilo prilike, verovatno bi lako pokazao i na belu tačku. Krajnji cinizam video se na kraju kada je pokazao da se igra nadoknada od šest minuta, a igralo se celih – osam!

 

Kodro kaznio izabranike

Trening posle utakmice

 

Starteg domaćina Meho Kodro iako je igrao u velikim klubovima, nije se pokazao velikim ni posle prvenstvenog derbija. Umesto na pres konferenciju, on je svom timu zakazao trening, kao kaznu što nisu pobedili Borac! Tako je „bordo“ tim imao čast da pod svetlima reflektora provede cela četiri časa.

Ni Kodrine izjave nisu bile primerene. Umesto da čestita protivniku, on je samo poručivao kako Sarajevo može svakoga pobediti, dati im nekoliko golova… Nije sve u novcu, rekli bi mnogi