-->
BOGDANOVIĆ: Napravili smo veliki rezultat, ali ostaje žal za medaljom BOGDANOVIĆ: Napravili smo veliki rezultat, ali ostaje žal za medaljom
Izraz lica Bogdana Bogdanovića posle poraza od Francuske u meču za bronzu nije se mnogo razlikovao od onog posle polufinalnog sa Litvanijom. U očima... BOGDANOVIĆ: Napravili smo veliki rezultat, ali ostaje žal za medaljom

Izraz lica Bogdana Bogdanovića posle poraza od Francuske u meču za bronzu nije se mnogo razlikovao od onog posle polufinalnog sa Litvanijom. U očima mladog srpskog beka videle su se suze koje nisu izašle samo zato što se krajnjim naporom suzdržavao.

– Želeo bih samo da kažem da sam preponosan na saigrače, mislim da nikad nije bila bolja atmosfera u ekipi. Eto, desilo se ovo na kraju. Hteli smo da odemo sa medaljom, ali je bilo izuzetno teško igrati protiv Francuza na njihovom terenu. Još jednom bih čestitao saigračima na borbi, veliki rezultat smo napravili, ali ostaje žal za medaljom.

Najteže pitanje za Bogdana glasi: zašto su ostali bez medalje?

– Nemam jasan razlog… Sve je išlo kako treba, a onda se desio taj poraz od Litvanije. Nismo spavali dve noći posle toga, stvarno nam je teško, toliko da ne mogu da opišem rečima. Ponavljam, sve je bilo super do polufinala i tokom same utakmice. I dalje smo odlični prijatelji, i dalje je dobra atmosfera u svlačionici, ali nismo uspeli da ostvarimo glavni cilj – plasman na Olimpijske igre u Riju, a posle ni da uzmemo medalju.

U julu sledeće godine prolazi poslednji voz za Rio…

– Iskreno, ako izborimo odlazak u Rio i tamo napravimo dobar rezultat, i ovo će se brže zaboraviti, a nama će biti lakše.

V. Preradović