-->
BRAJANT: Evropska košarka je čvršća od one u NBA BRAJANT: Evropska košarka je čvršća od one u NBA
Jedan od najvećih košarkaša u istoriji Kobi Brajant rekao je u razgovoru za ESPN da je evropska košarka trenutno čvršća od one koja se... BRAJANT: Evropska košarka je čvršća od one u NBA

Jedan od najvećih košarkaša u istoriji Kobi Brajant rekao je u razgovoru za ESPN da je evropska košarka trenutno čvršća od one koja se igra u NBA ligi.

Slavni lider Lejkersa otvoreno je govorio o tome šta mu se ne sviđa i šta bi promenio, a to je vrlo strog kriterijum sudija kada je u pitanju fizički kontakt.

– Dozvolio bih da igra bude čvršća nego što je u NBA trenutno. Mislim da je to potrebno ligi. Ne mislim pritom da bi NBA košarka trebalo da bude onakva kakvu je nekada igrao Detroit, ali je potrebno nekada ne svirati faul kao što je blagi dodir po ruci – rekao je Brajant.

On priznaje da mu se ni koledž košarka ne dopada iz istog razloga.

– Sve to čini igru smešnom, a prenosi se i na NCAA košarku. Jedva mogu da gledam neke od tih utakmica, jer ako igrač dotakne drugog palcem, onda je to faul i to u situaciji u kojoj ih košta utakmice. Takve stvari me izluđuju. To bi bila prva stvar koju bih promenio – naglasio je osvajač pet titula u najjačoj ligi na svetu.