-->
DALIĆ: Hrvatska ličnih ambicija i ega DALIĆ: Hrvatska ličnih ambicija i ega
Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da njegova ekipa ima puno razloga za optimizam pred Svetsko prvenstvo i istakao da će... DALIĆ: Hrvatska ličnih ambicija i ega

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da njegova ekipa ima puno razloga za optimizam pred Svetsko prvenstvo i istakao da će utakmica protiv Nigerije biti najvažnija.

„Imamo mnogo razloga za optimizam, imamo pravo da se nadamo dobrim stvarima, a treba zaslužiti i malo sreće. Pun sam vere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred ličnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat“, rekao je Dalić, prenosi Hina.

Hrvatski fudbaleri doputovali su danas u mesto Iličevo u Zelenogorsku, koje se nalazi 60-ak kilometara od Sankt Peterburga i koji će biti baza te selekcije tokom Mundijala u Rusiji.

„Ovde je hladnije, ali imamo vremena da se naviknemo, a iako su udaljenosti velike – svi imaju taj problem i to nam je najmanja briga“, rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatska prvi meč na šampionatu sveta igra protiv Nigerije u Kalinjingradu.

„Utakmica s Nigerijom nama je najvažnija, iako eventualni neuspeh možemo da popravimo u sledeće dve utakmice. Jako sam zadovoljan odrađenim pripremama, mnogo toga smo isprobali i još sam uvereniji da možemo ostvariti ciljeve… Imamo vremena da ponešto korigujemo kako bismo izabrali najbolje za Nigeriju“, dodao je Dalić.

Hrvatsku u Grupi D, nakon meča protiv Nigerije, čekaju dueli protiv Argentine i Islanda.