-->
DANILOVIĆ: Hoćemo na Olimpijske igre iz Beograda DANILOVIĆ: Hoćemo na Olimpijske igre iz Beograda
Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Danilović je na... DANILOVIĆ: Hoćemo na Olimpijske igre iz Beograda

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Danilović je na konferenciji za novinare u Kući košarke otkrio da je već razgovarao sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem kako bi Srbija, isto kao i pred Olimpijske igre u Riju, bila organizator turnira.

„Pričao sam sa predsednikom države da se kandidujemo za domaćinstvo. Imamo apsolutnu podršku države, kako finansijku, tako i organizacionu. O šansama nećemo sada da pričamo, na to smo se već opekli“, rekao je Predrag Danilović.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za domaćinstvo i to u iznosu oko tri miliona evra. Iste namere najavili su Grčka i Litvanija.

b92.net