-->
DANILOVIĆ: KSS će pomoći Novom Pazaru kao centru jakog regiona DANILOVIĆ: KSS će pomoći Novom Pazaru kao centru jakog regiona
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je u Novom Pazaru da je plasman tog kluba u Košarkašku ligu Srbije (KLS) veliki uspeh... DANILOVIĆ: KSS će pomoći Novom Pazaru kao centru jakog regiona

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je u Novom Pazaru da je plasman tog kluba u Košarkašku ligu Srbije (KLS) veliki uspeh za grad i ceo region, kao i da će KŠ pomoći novom članu elitnog ranga.

– Sjajno smo dočekani u gradu prepunom mladih ljudi, koji će još više da zavoli košarku. Pazar je uradio veliku stvar i nadam se da u eliti neće igrati godinu ili dve, već duže. Naš savez ne vodi KLS, ali oni su u našem sastavu. Prva sezone u KLS neće biti laka, ali tu smo da pomognemo savetima. Velika stvar je što se stvara jak region – rekao je Danilović.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević ocenio je da je su košarkaši Novog Pazara za dve godine „iz obdaništa stigli na prvu godinu fakulteta“ i da im predstoji dosta izazova.

– Imamo želju da pomognemo potencijalno jakom centru, a sve u funkciji promocije košarke na ovim prostorima. Posebno je važan rad s najmlađima, pa verujem da će deca iz regiona radije birati Pazar nego druge sredine ili inostranstvo. Bio sam i ranije ovde s ministrom Rasimom Ljajićem, obišli smo dvorane i sportske objekte – naveo je Tomašević.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da se isplatilo ulaganje u sportsku inftastrukturu i da je prethodna godina jedna od najuspešnijih u istoriji pazarskog sporta.

– Klub je za dve godine promenio dva ranga, pre svega zbog dobre uprave, stručnog rada i pomoći KŠ. Želimo da postanemo jak regionalni centar i da kvalitetno radimo s mlađim kategorijama. Imali smo veliku pomoć ministra Ljajića i prethodnih gradskih struktura. Siguran sam da će Pazar ubuduće biti prepoznatljiv i po košarci – kazao je Biševac.