-->
„DELFINI“ LAKO: Srpski vaterpolisti bolji od Rumunije u Evropa kupa „DELFINI“ LAKO: Srpski vaterpolisti bolji od Rumunije u Evropa kupa
Rutinski do pobede. Vaterpolisti su u drugom kolu grupe D Evropa kupa u Izvoraniju očekivano potopili domaću Rumuniju sa 13:6 (3:1, 2:0, 3:4, 5:1).... „DELFINI“ LAKO: Srpski vaterpolisti bolji od Rumunije u Evropa kupa

Rutinski do pobede. Vaterpolisti su u drugom kolu grupe D Evropa kupa u Izvoraniju očekivano potopili domaću Rumuniju sa 13:6 (3:1, 2:0, 3:4, 5:1). „Delfini“ se u trećem kolu, 12. decembra u Nišu sastaju sa Hrvatskom.

Evropski prvaci su opravdali ulogu favorita i nijednog trenutka domaćinu nisu dozvolili da im pripreti. Podmlađena selekcija, bez sedmorice sa EP u Barseloni, od početka je nametnula svoj ritam. Filipović i drugovi brzo su poveli sa 3:0 i do kraja poluvremena lagano su održavali vođstvo. U trećoj četvrtini došlo je do opuštanja, naročito u odbrani, što su Rumuni umeli da kazne. Poslednjih osam minuta naši su odigrali agresivno i efikasno.

Tabela: Hrvatska 3 (17:4), Srbija 3 (13:6), Rumunija 0 (10:30).

BAZEN: SC „Izvorani“. Gledalaca: 500. Sudije: Dali (Malta) i Rovida (Italija). Igrač više: Rumunija 9 (2), Srbija 9 (3).
RUMUNIJA: Tic (6 odbrana), Radu 1, Negrean, George 1, Fulea 1, Đorđesku 1, Protesa 1, Ćoveanu 1, Kalin, Oanta, Giban, Antipa, Abruden.
SRBIJA
: Gojko Pijetlović (8 odbrana), Strahinja Rašović 4, Viktor Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 2, Lazić, Toholj, Tomić, Jakšić, Filipović 2, Stojanović 3, Lukić 1, Dobožanov (2 odbrane).