-->
ĐILAS: Razmišljamo o kandidaturi za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za OI, ali… ĐILAS: Razmišljamo o kandidaturi za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za OI, ali…
PODRŠKU reprezentativcima Srbije na subotnjem treningu svojim prisustvom su pružili predsednik KSS Dragan Đilas, ministar sporta Vanja Udovičić, potpredsednici saveza Dejan Tomašević i Igor... ĐILAS: Razmišljamo o kandidaturi za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za OI, ali…

PODRŠKU reprezentativcima Srbije na subotnjem treningu svojim prisustvom su pružili predsednik KSS Dragan Đilas, ministar sporta Vanja Udovičić, potpredsednici saveza Dejan Tomašević i Igor Rakočević i direktor muških selekcija Vladimir Kuzmanović.

– Svima nam je gorak ukus u ustima, videli smo sebe u finalu – rekao je Đilas. – Siguran sam da ovi momci kvalitetom to i zaslužuju, ako ne i zlatnu medalju. Mislim da su dve najbolje ekipe na prvenstvu bile Srbija i Francuska, ali, eto, boriće se za treće mesto.

Đilas ističe da je ponosan na 12 srpskih divova.

– Sjajno su se borili za Srbiju, ali košarka je sport u kojem odlučuje jedna lopta, jedan lošiji dan. Nas je taj dan sprečio da uđemo u finale. Ostaje da uradimo sve da se vratimo kući sa medaljom, a polako počinjemo da se pripremamo za kvalifikacije za Olimpijske igre, koje startuju 5. jula sledeće godine.

Na pitanje da li Beograd razmišlja o kandidaturi za domaćina jednog od tri turnira, odgovara racionalno:

– Stidljivo razmišljamo, pošto je trošak ogroman – oko dva miliona evra. Da budemo i malo realni i sačekamo da vidimo koje će zemlje prijaviti. Bez obzira na to da li igramo u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji, sasvim sigurno po kvalitetu zaslužujemo mesto na Olimpijskim igrama.

OD IZVEŠTAČA „NOVOSTI: LIL

V.Preradović