-->
ĐOKOVIĆA NE UBEĐUJEM: Pike se nada da će svi prihvatiti novi format Dejvis kupa ĐOKOVIĆA NE UBEĐUJEM: Pike se nada da će svi prihvatiti novi format Dejvis kupa
Novi format Dejvis kupa, koji će se iduće godine igrati za finalni turnir reprezentacija u novembru u Madridu, kritikuju mnogi u svetskom tenisu. Među... ĐOKOVIĆA NE UBEĐUJEM: Pike se nada da će svi prihvatiti novi format Dejvis kupa

Novi format Dejvis kupa, koji će se iduće godine igrati za finalni turnir reprezentacija u novembru u Madridu, kritikuju mnogi u svetskom tenisu. Među onima koji zasada ne žele da igraju turnir Dejvis kupa je i naš Novak Đoković, koji je i predsednik Saveta igrača.

Kako će ATP organizovati svoj kup, koji bi se igrao u januaru 2020. u Australiji, investicioni fond „Kosmos“, koji predstavlja fudbaler Barselone Đerar Pike, održao je sastanak sa čelnim ljudima svetskog tenisa i Novakom Đokovićem.

– Bio je dobar sastanak sa ATP, bordom grend slemova, ITF i Đokovićem, koji je predsednik Saveta igrača. Sada znamo više o poziciji ATP i njihovom kupu. Svi mislimo da nije najbolje imati dva takmičenja, zato pokušavamo da pronađemo rešenje između ATP, ITF i „Kosmosa“ – ističe Pike.

Nekadašnji španski reprezentativac smatra da je logično da dve strane imaju različite stavove, a naglasio je da sa Novakom, koji se protivi novom formatu Dejvis kupa, ima dobar odnos:

– Normalno je da Đoković brani interese svojih kolega. Upoznao sam ga pre dve godine na završnom turniru u Londonu i uvek sam se trudio da budem iskren u komunikaciji sa njim.

Slavni fudbaler veruje da će na kraju doći do dogovora:

– Mislim da su naše ideje slične, ali ne želim da ovo bude dogovor između Novaka i mene, jer je ovo rasprava između ATP i ITF. Razgovarao sam i sa većinom najboljih igrača, a favoriti da igraju su Nadal, Tim, Čilić.

Novosti.rs