-->
ĐORĐEVIĆ: Koga nema bez njega se mora ĐORĐEVIĆ: Koga nema bez njega se mora
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević potvrdio je danas da Stefan Jović neće nastaviti pripreme nacionalnog tima za predstojeće prvenstvo Evrope zbog problema sa... ĐORĐEVIĆ: Koga nema bez njega se mora

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević potvrdio je danas da Stefan Jović neće nastaviti pripreme nacionalnog tima za predstojeće prvenstvo Evrope zbog problema sa leđima.

„Nadali smo se do poslednjeg momenta da će mirovanjem i terapijama rešiti taj problem. Nažalost za ovu akciju ne možemo da računamo na njega. To je veliki hendikep za reprezentaciju. Jović je bio dobra karika ove ekipe i želim mu da se što pre oporavi“, rekao je Đorđević novinarima u hali Pionir.

On je dodao da će umesto Jovića u reprezentaciju biti pozvan clan univerzitetske selekcije Stefan Pot.

„Koga nema bez njega se mora, očekujem od ostalih igrača da preuzmu njegovu ulogu. Imam nekih ideja kako bi to moglo da bude“, rekao je selektor košarkaše reprzentacije Srbije.

Đorđević će na pripreme u Kranjsku Goru povesti 18 igrača, a novo skraćenje spiska uslediće posle turnira u Francuskoj, koji je na programu od 6. do 9. avgusta.

Prvenstvo Starog kontinenta biće odrzano od 5.do 20. septembra, a domaćini će biti Hrvatska, Francuska, Letonija i Nemačka.

Vicešampioni sveta nalaze se u grupi „B“ Evropskog prvenstva sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i jednim od domaćina Nemačkom, a svoje mečeve igraće u Berlinu.

Tanjug