-->
ĐORĐEVIĆ: Bitno je da je Srbija osvajala medalje ĐORĐEVIĆ: Bitno je da je Srbija osvajala medalje
Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević i kapiten tima Miloš Teodosić istakli su ponos zbog osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama To je prva medalja... ĐORĐEVIĆ: Bitno je da je Srbija osvajala medalje

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević i kapiten tima Miloš Teodosić istakli su ponos zbog osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama

To je prva medalja našeg trofejnog sporta od osamostaljenja Srbije 2006, na prvom nastupu na Igrama.

„Velike čestitke svim olimpijcima, savezima koji su poslali takmičare. Ne znam da li smo svesni kolika je čast za sportiste i trenere predstavljati zemlju na OI. Čestitam svim učesnicima i osvajačima medalja, pre svega majstorima vaterpolistima koji su prvaci, pa posle svima nama, koji imamo malo slabija odličja. Više nije bitno koji je sport doneo medalju, koji pojedinac. Bitno je da je Srbija osvajala medalje, tako smo se osećali, bili smo tim, podržavali jedni druge“, rekao je Đorđević.

Selektor košarkaša je posebno naglasio zajedništvo svih srpskih sportista u Riju.

„Ne znam da li je tako bilo svuda, ali mi smo osećali pravu podršku. Bila nam je i te kako potrebna da postignemo ovakve rezultate. Bila je vetar u leđa svim olimpijcima. Srbija od osamostaljenja nije ni nastupila na OI u košarci, pa je plasman bio cilj koji smo uspeli da ostvarimo. Hvala svima koji su nam organizovali kvalifikacioni turnir jer je to bio ključ da se nađemo u Riju. Zahvalnost Milošu i saigračima jer su oni napravili ovu medalju. Svaki dan su dolazili sa pravom željom da treniraju. Svi sportisti su pravi heroji Srbije“, rekao je selektor.

Đorđević je tako postao tek četvrti čovek koji je osvojio olimpijsku medalju i kao trener i kao igrač (Atlanta 1996, srebro).

„Ja se i ne sećam toga najbolje, mnogo je prošlo. Bilo je naravno fenomenalno, u ovakvim trenucima sećaš se samo pozitivnih stvari. Postoji dosta paralela između dva tima, pred ovom muškom reprezentacijom je velika budućnost. Ono je bila mala kruna te generacije, a ovo je bila jedna od najmlađih ekipa na turniru„, zaključio je Đorđević.

b92.net