-->
FIBA NAPRAVILA HAOS: Milutinov ne igra za Srbiju FIBA NAPRAVILA HAOS: Milutinov ne igra za Srbiju
Srpski centar Nikola Milutinov neće se odazvati pozivu u nacionalnu selekciju za prvi kvalifikacioni prozor za plasman na SP. Košarkaš Olimpijakosa, ovoga puta ne... FIBA NAPRAVILA HAOS: Milutinov ne igra za Srbiju

Srpski centar Nikola Milutinov neće se odazvati pozivu u nacionalnu selekciju za prvi kvalifikacioni prozor za plasman na SP.

Košarkaš Olimpijakosa, ovoga puta ne svojom voljom, morao je da otaže poziv selektoru Aleksandaru Đorđeviću, kao još pet reprezentativaca koji nose dres pirejskog kluba. Nekadašnji košarkaš Partizana je uz Printezisa, Mancarisa, Papanikolaua i Papapetrua iz Grčke, odnosno Strelnieksa iz Letonije, u zajedničkom saopštenju objavio odluku o neigranju u prvi kvalifikacionim utakmicama za plasman na planetarni šampionat.

– Od detinjstva smo odgovarali na svaki poziv nacionalnih timova, ostajali nedeljama daleko od porodica, nismo obraćali pažnju na umor i ignorisali smo rizik od povreda. Šta više, povređivani smo mnogo puta ali smo igrali i pored toga, kada god bi to od nas tražili. Zna se da smo to uvek radili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti, zbog čega se nikada nismo žalili.

Međutim, s obzirom na promene koje su se desile u kalendarima takmičenja, našli smo se u neprijatnoj situaciji da moramo da objavimo našu odluku da nećemo učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Jasno je da bi u ovom trenutku bilo praktično nemoguće i neprofesionalno odsustvo tokom narednih mečeva našeg tima u Evroligi, posebno jer je većina nas propustila veći deo priprema za sezonu jer smo učestvovali na Evrobasketu 2017. godine.

Nadamo se da će se situacija ubrzo vratiti u normalu kako bismo mogli da pomognemo našim reprezentacijama – stoji u saopštenju koje je potpisalo šest košarkaša pirejskog kluba, među kojima je i Nikola Milutinov.

Novosti.rs