-->
FIFA POKRENULA POSTUPAK: Sankcije za Džaku i Šaćirija. kažnjavaju i Krstajića! FIFA POKRENULA POSTUPAK: Sankcije za Džaku i Šaćirija. kažnjavaju i Krstajića!
Svetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalera Švajcarske Granita Džake i Džerdana Šaćirija, ali i protiv selektora Srbije Mladena Krstajića. Postupak... FIFA POKRENULA POSTUPAK: Sankcije za Džaku i Šaćirija. kažnjavaju i Krstajića!

Svetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalera Švajcarske Granita Džake i Džerdana Šaćirija, ali i protiv selektora Srbije Mladena Krstajića.

Postupak protiv švajcarskih reprezentativaca pokrenut je zbog načina na koji su proslavljali golove protiv Srbije na jučerašnjem meču na Svetskom prvenstvu. Džaka i Šaćiri su golove slavili tako što su rukama pokazali orla, simbol albanske zastave.

FIFA je otvorila preliminarnu istragu i protiv selektora Krstajića zbog izjava datih nakon meča.

Takođe, pokrenut je disciplinski postupak i protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog „političkih i uvredljivih parola“ navijača Srbije na toj utakmici.

Fudbaleri Švajcarske pobedili su juče selekciju Srbije sa 2:1.