-->
FRANCUSKA LEGENDA UZ BELGIJU! Anri spremio napadače “đavola” FRANCUSKA LEGENDA UZ BELGIJU! Anri spremio napadače “đavola”
Najbolji strelac u istoriji „petlova“ sa 51 golom u 123 meča u reprezentativnom dresu Tjeri Anri biće na suprotnoj strani u velikom polufinalu. Iako... FRANCUSKA LEGENDA UZ BELGIJU! Anri spremio napadače “đavola”

Najbolji strelac u istoriji „petlova“ sa 51 golom u 123 meča u reprezentativnom dresu Tjeri Anri biće na suprotnoj strani u velikom polufinalu. Iako je već dve godine drugi pomoćnik trenera Roberta Martineza zadužen za napadački deo „crvenih đavola“, Francuzi su tek sada „primetili“ da će im njihov Titi biti protivnik.

Nekadašnji kapiten „trikolora“ nastupao je za francusku reprezentaciju od 1998. do 2010. Sa samo 20 godina, bio je najbolji strelac „petlova“ na „domaćem“ svetskom prvenstvu sa tri gola, kada je njegov saigrač i kapiten bio današnji francuski selektor Didije Dešam, s kojim je zajedno proživeo neke od najlepših trenutaka francuskog fudbala. Jedini je Francuz koji je odigrao četiri SP.

Tačku na reprezentativnu karijeru stavio je neuspelom epizodom celog tima na SP u Južnoj Africi, do koga su, Francuzi, inače, stigli Anrijevim golom rukom protiv Irske u baražu.

Kažu da se saživeo sa crno-žuto-crvenima i da nema sumnje za koga će danas da navija.

Novosti.rs