-->
„GORDI ALBION“ BOJKOTUJE MUNDIJAL? Englezi neće u Rusiju zbog… „GORDI ALBION“ BOJKOTUJE MUNDIJAL? Englezi neće u Rusiju zbog…
Fudbalska reprezentacija Engleske mogla bi da propusti Svetsko prvenstvo koje se ovog leta igra u Rusiji, a razlog je sukob državnog vrha ove dve... „GORDI ALBION“ BOJKOTUJE MUNDIJAL? Englezi neće u Rusiju zbog…

Fudbalska reprezentacija Engleske mogla bi da propusti Svetsko prvenstvo koje se ovog leta igra u Rusiji, a razlog je sukob državnog vrha ove dve zemlje

Britanska premijerka Tereza Mej optužila je Rusiju da je umešana u trovanje bivšeg pukovnika ruske Glavne obaveštajne uprave (GRU) Sergeja Skripalja.

Usledio je žestok odgovor iz Moskve, a portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova istakla je da je reč o „još jednom cirkusu u Britanskom parlamentu“.

Zbog ovog sukoba mogla bi da ispašta fudbalska reprezentacija Engleske, pošto su sve glasnije poruke da bi selekcija „Gordog albiona“ trebalo da bojkotuje Mundijal u Rusiji, prenosi tabloid San.

Englezi veruju da bi tako poslali snažnu poruku vlastima u Rusiji, u prvom redu Vladimiru Putinu, kao i da bi u tom slučaju još neke zemlje povukle isti potez.

Takođe, ima i onih koji smatraju da bi FIFA trebalo da oduzme domaćinstvo Rusiji.

– Ako Putin ne pojasni situaciju oko smrti Skripalja, FIFA bi trebalo da oduzme domaćinsto Rusiji – istakao je bivši predsednik liveralno-demokratske partije Tim Faron.

Informer.rs