-->
GRAHOVAC: Želim na gol reprezentacije RS GRAHOVAC: Želim na gol reprezentacije RS
Branko Grahovac ušao je u istoriju rumunskog fudbala kao jedan od pet golmana stranaca koji su u šampionatu ove zemlje, branili 100 i više... GRAHOVAC: Želim na gol reprezentacije RS

Branko Grahovac ušao je u istoriju rumunskog fudbala kao jedan od pet golmana stranaca koji su u šampionatu ove zemlje, branili 100 i više utakmica, a pored njega u ovom društvu je još jedan golman sa prostora BiH Adnan Gušo.
Karijeru u Rumuniji Grahovac je počeo februara 2010. godine braneći za Ocelul iz Galatija u utakmici protiv Argeša. Sa Ocelulom je osvojio titulu šampiona Rumunije i učestvovao u Ligi šampiona, gde je branio protiv Mančester junajteda, Benfike i Bazela.
– Srećan sam što sam ušao u anale rumunskog fudbala koji ima dugu i uspešnu evropsku tradiciju. U najvećem broju utakmica bio sam prvotimac, a najlepše trenutke sam proveo u Ocelulu koji je u tom periodu osvojio svoju prvu titulu u 50 godina postojanja – rekao je Grahovac.
Koliko je ostavio dubok trag u ovom klubu, svedoči i podatak da su ga navijači proglasili za najboljeg golmana u istoriji Ocelula. Rastanak sa ovim klubom mu nije ostao u najlepšem sećanju, jer je došlo do određenih sukoba sa čelnicima, ali je istakao da podršku navijača nikad neće zaboraviti.
Poslije kratkog boravka u turskom drugoligašu Kahramanmarasporu, Grahovac se vratio u Rumuniju i potpisao ugovor sa prvoligašem CSMS Jaši sa kojim se trenutno nalazi na pripremama. Ekipa je u nezavidnom položaju na tabeli jer trenutno zauzima 16. mesto i nalazi se u zoni ispadanja, ali svi u klubu veruju da mogu izboriti opstanak.
Da ni ekipi Ocelula ne cvetaju ruže posle odlaska Grahovca, dovoljno govori to što se nalaze na 17. mestu i takođe im u nastavku sezone predstoji velika bitka da izbegnu najgore.
– Želio bih da ostanem što duže u Rumuniji, jer sam ovde stekao brojne prijatelje. Odlično govorim njihov jezik i odlično sam se uklopio u sredinu. Fudbal na prostorima bivše Jugoslavije nema sajnu perspektivu i ne planiram uskoro da se tamo vraćam, ali volio bih jednog dana da stanem na gol reprezentacije Republike Srpske, to mi je jedina neostvarena želja – naglasio je Grahovac.
G. S.

POUZDAN Branko Grahovac u jednoj od intervencija

Karijera
Od Gradiške do Rumunije

Branko Grahovac je rođen 8. jula 1983. godine u Gradišci, a fudbalsku karijeru počeo je u srbačkoj Slogi za koju je branio u mlađim kategorijama. Potom je još kao junior otišao u crnogorsku Zetu iz Golubovaca, pa branio za Bratstvo iz Gračanice, te ponovo za Zetu.
U sarajevski Željezničar došao je 2005. godine, a dvije sezone kasnije postao je član čačanskog Borca, gde je igrao sve do odlaska u Ocelul.