-->
HUMANITARNI MEČ U NOVOM SADU: Asovi za bolesnu decu u epizodi Odigraj srcem HUMANITARNI MEČ U NOVOM SADU: Asovi za bolesnu decu u epizodi Odigraj srcem
Fudbalski meč „Asovi za decu u epizodi Odigraj srcem“ odigran je danas na novosadskom stadionu Karadjordje. Uz poruku podrške oboleloj deci u Srbiji, sav... HUMANITARNI MEČ U NOVOM SADU: Asovi za bolesnu decu u epizodi Odigraj srcem

Fudbalski meč „Asovi za decu u epizodi Odigraj srcem“ odigran je danas na novosadskom stadionu Karadjordje.

Uz poruku podrške oboleloj deci u Srbiji, sav prihod biće dat Fondaciji „Zajedno za život“. Učestvovali su bivši i sadašnji fudbaleri Fudbalskog kluba Vojvodina, i tim Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera „FIFPro“.

Početni udarac izvela je Teodora Milić, devojčica koja se izborila s teškom bolešću. Ona je uz pomoć donacija i SMS poruka, uspela da ode na lečenje u Nemačku.

Nakon Teodorinog prvog udarca, pušteni su beli golubovi, a predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica, rekao je da je to poruka mira, jer u utakmici „učestvuju fudbaleri iz svih zemalja bivše Jugoslavije“.

„Ovo je poruka ljubavi i tolerancije, mi smo svi sportisti, mi smo svi iste vere i iste boje kože, ne postoji sujeta i pomažemo jedni drugima, i voleo bih da i političari slede naš primer“, kazao je Poledica za Betu.

On je u ime Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera „FIFPro“, čijom skupštinom predsedava u Novom Sadu, na samom početku utakmice uručio Fondaciji „Zajedno za život“ ček od 10.000 dolara.

Poledica je rekao da ljudi danas u Srbiji „žive u teškim vremenima sa puno problema“, te „oni koji su zdravi ponekad ne razmišljaju o onima kojima je teško“.

„Ova fondacija je zaista jedna vrsta prevencije-, kada dodje do nekog problema da se ne vijamo SMS-ovima po Srbiji, već da novac stoji na računu i bude spreman, pa da se povećaju šanse za izlečenje“, rekao je Poledica i pozvao gradjane da na broj 8495 pošalju poruku i time poklone po 100 dinara za „Zajedno za život“.

Sav prihod od prodaje karata koje su koštale 100 i 200 dinara, takodje će biti dat Fondaciji.

Jovan Simić, osnivač Fondacije „Zajedno za život“ koja aktivno pomaže deci kojoj je potrebno lečenje i njihovim porodicama, rekao je da sa fudbalske utakmice želi da im poruči da „nisu sami“.

„Želimo da kao fondacija budemo tu da pomognemo oko novca, oko kontakata sa bolnicama i drugim porodicama, kako bi oni mogli da budu fokusirani samo na detetovu borbu za što uspešnije lečenje“, poručio je Simić.

Humanitarna utakmica „Asovi za decu odigraj srcem“ priredjena je u organizaciji Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera  FIFPro, FK Vojvodine, Humanitarne organizacije „Zajedno za život“ i „Exit Fondacije“.

Novi Sad. Stadion: „Karađorđe“, 
Gledalaca: 3.500. 
Sudija: Miroslav Radoman (Novi SAd). 
Pomoćnici: Radovan Stepanović i Miloš Simović (Novi Sad).

VOJVODINA: Žakula, Krivokapić, Tanasijević, Vranješ, Vorkapić, Lane Jovanović, Tanjga, Dunđerski, Šaula, Belić, Batak. Igrali su još: Milan Jovanić, Belada, Stepanov, Puača, Davidov, Drakulić, Marko Jovanović, Lazarević, Vještica, Aleksić, Francišković i Neziri.

FIFPRO: Jesus, Meginis, Jurić, Kimbel, Halubej, Janović, Damjanović, Stefanović, Barbara, Mama, Voltin. Igrali su još: Evangelista, Kahil. Raković, Vučićević, Nuhi, Poledica, Mladenović, Boškić, Čvarkov, Torbica, Korti, Đidić, Joanis, Leone, Sultana.

FOTO fkvojvodina.rs