-->
IDEALNA PETORKA EP: Nema Srba na listi IDEALNA PETORKA EP: Nema Srba na listi
Španski košarkaš Pau Gasol proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) na upravo završenom prvenstvu Evrope, na kojem je svoj tim predvodio do šampionske titule. Španija... IDEALNA PETORKA EP: Nema Srba na listi

Španski košarkaš Pau Gasol proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) na upravo završenom prvenstvu Evrope, na kojem je svoj tim predvodio do šampionske titule.

Španija je u finalu pobedila Litvaniju (80:63), a 35. godišnji Gasol, koji je igrao briljantno tokom celog turnira, završio meč sa 25 poena i 12 skokova.

Reprezentacija Španije osvojila je treću zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u poslednjih šest godina, nakon što je slavila 2009. u Poljskoj i 2011. u Litvaniji, dok je 2013. u Sloveniji bila bronzana.

Španski selektor Serđo Skariolo jedini do sada ima tri zlatna odličja na Evrobasketu.

Proglašena je i idealna petorka ovogodišnjeg kontinentalnog prvenstva, a u njoj nema nijednog košarkaša Srbije, koja je u borbi za bronzu poražena od Francuske (81:68).

Petorku čine Gasol (Španija), Serhio Rodrigez (Španija), Nando De Kolo (Francuska), Jonas Mačijulis (Litvanija) i Jonas Valančunas (Litvanija).

Tanjug