-->
ISPOVEST POZNATOG SRPSKOG KOŠARKAŠA: Lekari mu rekli „imaš sreće što si živ“! (VIDEO) ISPOVEST POZNATOG SRPSKOG KOŠARKAŠA: Lekari mu rekli „imaš sreće što si živ“! (VIDEO)
Ognjen Jaramaz je osetio šta znači biti na vrhu, a onda preko noći u pravom beznađu i paklu. Ostvarivao je svoj san, jer je bio sjajan... ISPOVEST POZNATOG SRPSKOG KOŠARKAŠA: Lekari mu rekli „imaš sreće što si živ“! (VIDEO)

Ognjen Jaramaz je osetio šta znači biti na vrhu, a onda preko noći u pravom beznađu i paklu. Ostvarivao je svoj san, jer je bio sjajan u letnjoj NBA ligi i bio je na pragu potpisa za Njujork Nikse. A onda je preko noći hitno primljen u bolinicu i niko nije znao šta se dešava sa talentovanim košarkašem.

U intervjuu za Blic opisao je agoniju kroz koju je prošao u Americi u trenucima kada je bio na pragu NBA lige.

– Osetio sam blagu malaksalost, a leva ruka mi je pomodrela. Odmah su me odvezli u obližnju kliniku na detaljne preglede. Nisam imao predstavu koliko ozbiljno to može da bude. Rezultati su bili alarmantni, jer je ustanovljeno da imam ugrušak u levom ramenu, koji je otežavao cirkulaciju. Doktor je ušao u ordinaciju i doslovce rekao “imaš sreće što si živ“.

– Ugrušak se raspao i otišao na pluća, amogao je na mozak ili na srce. U tom slučaju epilog je mogao da bude fatalan. Bio sam u šoku. Ispitivanja su pokazala da nisam imao genetsku predispoziciju, pa je pretpostavka da je došlo do povrede vene u ramenu usled uarca pto je dovelo do oštećenja. Usled brojnih letova koje sam imao tih dana, došlo je do dodatnog zgrušavanja krvi na tom mestu.

– Nisam mogao da verujem šta mi se dešava i to u trenucima kada sam bio nadomak NBA lige. Saopšteno mi je da ću možda morati da završim karijeru. Dok sam se vozio kolima hitne pomoći do bolnice, nisam mogao da zaustavim suze. Iščekivanja rezultata bio je veliki stres. Na sreću, rezultati su bili dobri – opisao je Jaramaz.

On se nakon oporavka od plućne embolije koja mu je ustanovljena tada, ponovo vratio u Megu, a njegov novi košarkaški početak krenuo je 13. januara u duelu protiv MZT-a, kada su ga navijači Mege sjajno dočekali u Sremskoj Mitrovici i pozdravili su ga burno po izlasku na parket.

Telegraf.rs