-->
JAČI SMO OD TAMPEREA! Beograd dobio domaćinstvo Univerzitetskih igara 2020. godine (FOTO) JAČI SMO OD TAMPEREA! Beograd dobio domaćinstvo Univerzitetskih igara 2020. godine (FOTO)
Favorizovani Finci nisu izdržali trku sa Beogradom, koji će 2020. biti domaćin Evropskih univerzitetskih sportskih igara. Dakle, naš glavni grad ugostiće preko 5.000 sportista... JAČI SMO OD TAMPEREA! Beograd dobio domaćinstvo Univerzitetskih igara 2020. godine (FOTO)
Favorizovani Finci nisu izdržali trku sa Beogradom, koji će 2020. biti domaćin Evropskih univerzitetskih sportskih igara. Dakle, naš glavni grad ugostiće preko 5.000 sportista i još nekoliko hiljada funkcionera i navijača, koji po pravilu prate studentske igre. Odluka je doneta u nedelju na sednici Izvršnog komiteta EUSA, a posle velike borbe koja se vodila između dva grada, predsednik EUSA, Adam Roček, pred svim delegatima Skupštine saopštio je rezultate glasanja, nakon čega je nastalo veliko slavlje u srpskoj delegaciji.
photo Milan Rasic 14536
Članovima Kongresa EUSA zahvalio se predsednik USSS Siniša Jasnić, čovek koji nosi najveće zasluge za ovaj veliki uspeh.
– Beograd će sa državom Srbijom, gradom Beogradom i Izvršnim komitetom EUSA raditi zajedno, da napravimo igre sa kojima će se svi ponositi. Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu za omladinu i sport Srbije. Ovo će biti prilika da uz sportiste, Srbiju poseti i preko 100 rektora Evropskih univerziteta i održati najveću rektorsku konferenciju u Evropi. I tom prilikom moći će da nas upoznaju onakve kakve jesmo – poručio je Jasnić.
BW7F9626 (1)
Zbog velikog uspeha sreću nije krio ni pomoćnik ministra zadužen za sport, Uroš Zeković.
– Vrlo sam radostan, zbog dobijanja igara. Ovo je velika stvar za Srbiju i Beograd, koji će ugostiti više od 5.000 studenata i nekoliko hiljada gostiju iz čitave Evrope. Od samog početka Ministartsvo omladine i sporta, na čelu sa ministrom Udovičićem, potpuno je podržalo kandidaturu za igre, pa je samim tim i naša radost veća, jer je u Strategiji razvoja sporta, univerzitetski sport je prepoznat kao jedan od razvojnih prioriteta – istakao je Zeković.
BW7F9567 (1)
Izvanredan utisak na članove Izvršnog komiteta ostavila je i prorektorka Beogradskog Univerziteta Ivanka Popović.
– Ovo je sjajan uspeh za Beograd, Srbiju, Univerzitet u Beogradu i za podsticaj studentskog sporta, koji je bio zapostavljen. Igre će u mnogome uticati na razvoj zdravog načina života i postizanja vrhunskih rezultata u sportu – reči su Ivanke Popović.
Pored predsednika Jasnića, pomoćnika ministra Zekovića i prorektorke Ivanke Popović, velike zasluge u sjajnoj prezentaciji pripadaju i Srđanu Boškoviću (direktoru projekta), Aleksandru Šoštaru, predsedniku Sportskog saveza Srbije i Urošu Koraću, predstavniku Olimpijskoh komiteta Srbije i ostalima iz naše delegacije. Konferencija za medije povodom velikog uspeha zakazana je za utorak u 12.30 časova u rektoratu Beogradskog univerziteta, ulica Studenstki trg broj 1.
ANA KAISA, ZAMENIK GRADONAČELNIKA TAMPEREA
NISMO ZNALI DA STE TAKO JAKI
Posle prezentacije Beograda, na sednici Izvršnog Komiteta EUSA, našoj delegaciji je prišla Ana Kaisa Heinamaki, zamenica gradonačelnika Tamperea:
– Kada smo dolazili u Poljsku, na promociju našeg grada i zemlje, nismo mogli ni da prepodstavimo da ćemo imati tako jakog protiv kandidata – bila je iskrena Ana Kaisa, koja je prva čestitala, našoj delegaciji na uspehu.
logo 2020 usss