-->
JANKOVIĆ SLOBODAN IGRAČ: Nezakonitim radnjama pokušali da ospore moje pravo da odem iz kluba! JANKOVIĆ SLOBODAN IGRAČ: Nezakonitim radnjama pokušali da ospore moje pravo da odem iz kluba!
Dosadašnji igrač Crvene zvezde Stefan Janković saopštio je danas da je odllukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije danas postao slobodan. – Kao sportista i... JANKOVIĆ SLOBODAN IGRAČ: Nezakonitim radnjama pokušali da ospore moje pravo da odem iz kluba!

Dosadašnji igrač Crvene zvezde Stefan Janković saopštio je danas da je odllukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije danas postao slobodan.

– Kao sportista i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvek izvršavao savesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. Sa druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, Crvena zvezda je nekoliko puta prekršila odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj nameri da se nastali problemi reše – naveo je Janković u pismu javnosti.

Janković je naveo da želi da izbegne bilo kakva nagađanja u vezi sa odlukom da inicira raskid ugovor sa Zvezdom.

– Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spreči moje pravo na odlazak iz kluba, osećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, doneo sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više moći da pričam tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare – dodao je on.

Kako je rekao, u budućnosti će se o tim problemima baviti njegovi adovkati, dok će se on posvetiti košarci.

– Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesovanje klubova i nadam se, uskoro doneti odluku o tome gde ću nastaviti svoju karijeru. Svojim saigračima i trenerima iz prošle sezone, želim da se zahvalim na svemu i poželim im puno sreće i uspeha u budućnosti. Još jednom, želim da naglasim kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom doneo iskljčivo iz profesionalnih razloga i iz lične želje za napretkom u karijeri – piše u pismu.

Janković je naveo da želi da stavi tačku na temu odlaska iz Zvezde i da će o svom odnosu sa tim klubom moći da se oglasi tek posle pravosnažnih presuda za tužbe koje je podneo.

Dodao je da želi da radi „ono što u životu najbolje zna“, a to je da igra košarku.