-->
JEDVA ČEKA AO: Šarapova se vratila na „mesto zločina“ JEDVA ČEKA AO: Šarapova se vratila na „mesto zločina“
Pre dve godine u Melburnu je krenuo njen pad, Marija Šarapova vraća se na turnir na kojem je pala na doping testu i uništila... JEDVA ČEKA AO: Šarapova se vratila na „mesto zločina“

Pre dve godine u Melburnu je krenuo njen pad, Marija Šarapova vraća se na turnir na kojem je pala na doping testu i uništila svoju karijeru.

Ruskinja će na startu Ozi opena igrati protiv Tatjane Marije, a koliko je i dalje bitna za ovaj sport pokazao je ogranizator koji joj je ukazao čast da sa Rodžerom Federerom bude na ceremoniji otvaranja.

„Ona je bivša šampionka Australijan opena. Želeli smo bivšu šampionku ovde. Sada je desetogodišnjica njege titule. Ovo je fer prema Mariji, zaslužila je ovu priliku“, rekao je direktor turnira Kreg Tili.

Maši nije lako da se opusti u Melburnu, i dalje mnogi smatraju da joj nije mesto na terenu, posebno ne na Grend slemovima.

„Posle tako dugog odsustva biće potrebno prilagođavanje. To nije lako. Ponekad moram da se podsetim da je potrebno vreme. Nikad nisam razmišljala o penzionisanju, ali kada sam bila tinejdžersa nisam mislila da ću igrati posle 30. godine. Mislila sam da ću osvojiti nekoliko turnira i stvoriti porodicu. A evo me u sportu koji mi je toliko toga pružio, a nadam se da ću imati i porodicu“, rekla je Šarapova.

Šarapova je pre šest godina bila najbolja teniserka na svetu, a pre deset je osvojila Australijan open.

„Cilj je povratak na vrh, ali znam koliko će to biti teško. Mnogo je različitih šampionki na Turu, mnogo je uspona i padova, ali svi imaju priliku da zgrabe svoju šansu. Nadam se da ću dovesti sebe u tu poziciju, jer sam bila tu i uspevala u takvim trenucima“, rekla je Ruskinja.

Sada, kao 30-godišnjakinja, nada se novom slavlju na Margaret Kort areni, kao 47. teniserka sveta.

„Gledala sam ceo prošlogodišnji turnir. Dobro sam ga zapamtila. Bila sam teško prehlađena i nadala se povratku sa druge strane TV ekrana. Zbog toga jer povratak na ovaj teren tako poseban“, podsetila se Šarapova zabrane nastupa na Australijan openu 2017.

B92.net