-->
JELENA UŽIVO, BOGDAN IZ SAKRAMENTA: Nagrade najboljima na Novogodišnjem koktelu KSS JELENA UŽIVO, BOGDAN IZ SAKRAMENTA: Nagrade najboljima na Novogodišnjem koktelu KSS
Košarkaški savez Srbije ispratio je veoma uspešnu 2017. godinu proglašenjem najboljih na svečanosti u hotelu „Kraun plaza“. U izboru 34 medijske kuće, nagradu za... JELENA UŽIVO, BOGDAN IZ SAKRAMENTA: Nagrade najboljima na Novogodišnjem koktelu KSS

Košarkaški savez Srbije ispratio je veoma uspešnu 2017. godinu proglašenjem najboljih na svečanosti u hotelu „Kraun plaza“. U izboru 34 medijske kuće, nagradu za najbolju košarkašicu dobila je Jelena Milovanović sa 26 glasova, dok je košarkaš godine Bogdan Bogdanović sa 33 glasa (jedan pripao Bobanu Marjanoviću).

– Svi znamo koliko je 2017. godina, što se tiče ženske seniorske košarke, bila teška – rekla je Jelena Milovanović. – Košarka je timski sport i svaka od nas podjednako zaslužuje da ponese titulu najbolje. U ime mojih saigračica zahvaljujem se na podršci svima koji su bili uz nas, nadam se da ćemo narednih godina proslavljati.

Na Bogdanovićev zahtev, nagradu je primila njegova sestra od tetke Milena Ćuković, inače talentovana teniserka, a srpski reprezentativac obratio se prisutnima video-porukom iz Sakramenta.

– Žao mi je što nisam tu, ali ovim putem šaljem mali znak pažnje i zahvalnosti – poručio je Bogdanović, koji je sa reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Evrobasketu u Turskoj, a sa Fenerbahčeom evroligašku titulu.

O uspesima srpske košarke u 2017. govorio je predsednik KSS Predrag Danilović:

– Seniori su ostvarili izuzetan rezultat na Evropskom prvenstvu, uprkos velikim problemima sa povredama. Ženska selekcija zbog povreda nije nastavila niz uspeha, ali sam siguran da će se brzo vratiti na stare staze. Bićemo domaćini EP za košarkašice 2019, što je veliko priznanje od strane FIBA i siguran sam da će takmičenje biti sjajno organizovano u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu. Medalje naših mlađih selekcija su veoma bitne, jer se u njima vidi budućnost.

Specijalnu nagradu KSS dobila je juniorska reprezentacija, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Priznanje su u ime saigrača primili kapiten Aleksa Uskoković i MVP šampionata Nikola Mišković.

GOSTI KOKEZA, VIŠACKI, GAJIĆ…

SVEČANOM koktelu u beogradskom hotelu „Kraun plaza“ prisustvovali su rukovodioci KSS, predstavnici klubova, a među gostima su bili i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Đorđe Višacki i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

Novosti.rs