-->
JEVROSIMOVIĆ: „Serbia Marathon“ popularizacija atletike JEVROSIMOVIĆ: „Serbia Marathon“ popularizacija atletike
Prvi „Serbia Marathon“ima za cilj da popularizuje atletski sport u Beogradu, izjavio je prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović. „Serbia Marathon“, u organizaciji... JEVROSIMOVIĆ: „Serbia Marathon“ popularizacija atletike

Prvi „Serbia Marathon“ima za cilj da popularizuje atletski sport u Beogradu, izjavio je prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

„Serbia Marathon“, u organizaciji Atletskog saveza Srbije, prvi put održaće se u nedelju trkama na pet i 10 kilometara sa startom i ciljem kod Beogradske arene.

„Cilj ASS je popularizacija atletskog sporta. Pokrenuli smo „Serbia Marathon“koji ima niz uličnih trka, a kruna je maraton koji će se održati u novembru 2019. godine. Pozivamo sve Beograđane da se pridruže u prijavama za trke na 5.000 i 10.000 metara“, rekao je Jevrosimović na konferenciji za medije.

Kako je naglasio, dobijena je podrška od prvog čoveka IAAF-a Sebastijana Koua.

„Serbia Marathon“ od 2019. godine je u programu AŠ i u kalendaru Svetske i Evropske atletske federacije, zahvaljujem se svima koji su pomogli organizaciju ovog jedinstvenog događaja, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta i direktoru Štark arene Goranu Grbovićuje omogućio da cilj trke bude u ovoj prelepoj dvorani“.

Marketing menadžer „Serbia Marathona“ Veroljub Zmijanac dodao je da je cilj da se postane regionalni lider kada je u pitanju promocija trčanja.

„Sada imamo 2.500 prijavljenih i taj broj je veliki i impozantan, a već sledeće godine imaćemo učesnike iz 19 zemalja. Pozivamo sve trkače, žitelje Beograđana, a posebno Novobeograđane, gde se održava besplatni događaj za svu decu, i to je jedinstvena prilika da svi uđu u Arenu i da svi zajedno proslavimo ulazak trkača“, rekao je Zmijanac.

Direktor Arene Goran Grbović istakao je da mu je zadovoljstvo što je ASSodlučio da cilj trke bude u najvećoj dvorani na Balkanu.

„Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, dobrodošli ste, trka može da počne“, poručio Grbović.