-->
JOVANOVIĆ: Očekujem Ligu Evrope i duplu krunu u narednoj sezoni JOVANOVIĆ: Očekujem Ligu Evrope i duplu krunu u narednoj sezoni
Fudbaler Partizana Đorđe Jovanović rekao je danas da ekipa vredno trenira na početku priprema, da zna na čemu on treba da radi kako bi... JOVANOVIĆ: Očekujem Ligu Evrope i duplu krunu u narednoj sezoni

Fudbaler Partizana Đorđe Jovanović rekao je danas da ekipa vredno trenira na početku priprema, da zna na čemu on treba da radi kako bi se poboljšao i da očekuje da crno-beli u narednoj sezoni osvoje „duplu krunu“.

 – Već je prošlo nekoliko dana i kao i uvek vredno se trenira. Imamo po dva treninga dnevno, nekada jedan, ali je sav fokus usmeren da se što bolje ekipa pripremi za prvenstvo – rekao je Jovanović za klupski sajt.

Mladi napadač Partizana fokusiran je na svoje obaveze u klubu.

– Lakše je jer smo ne samo svi na okupu već pre svega poznajemo šta šef traži od nas tako da nema perioda adaptacije. Ašov u ruke i radi, što kaže šef – rekao je Jovanović.

On je otkrio i koje su mu želje za naredni period.

– Što se tiče Partizana, očekujem da u narednoj sezoni osvoji “duplu krunu“, jer imamo najkvalitetniji tim u Srbiji, a isto tako očekujem i Ligu Evrope – rekao je 19-godišnji Jovanović.

Jovanović je fudbal počeo da trenira sa nepunih šest godina u rodnom Leposaviću u fudbalskom klubu Kosmet kod trenera Nebojše Ninčića.

– Moj talenat je prepoznao pokojni čika Trba na turniru u Guči i mogu reći da je on najzaslužniji za dolazak u Partizan – rekao je Jovanović, koji je prve dve godine dolazio samo vikendom da igra utakmice, da bi se po završetku sedmog razreda osnovne škole preselio za Beograd.

– Moj prvi trener u Partizanu bio je Dragan Kecman, čovek koji me je naučio većinu stvari koje danas znam na terenu i slobodno mogu reći najzaslužniji što sam danas ovde u prvom timu Partizana. Posle toga me preuzima Dževad Prekazi koji mi je puno pomogao u individualnom radu i usavršio moje fudbalsko znanje. I kao nagrada za sve je usledio poziv za pripreme sa Partizanom. Tada nije bilo srećnijeg čoveka od mene – dodao je on.

Jovanović je naveo da nije i nema uzore, ali je otkrio igra kojih igrača mu se dopada.

– Ne mogu da kažem da sam imao idole, niti tada niti sada, ali mi se sviđa kako igra Ronaldo, a od naših Aleksandar Mitrović. Što se tiče moje igre i kvaliteta, svestan sam da sam još mlad i da tek treba da se izgradim kao fudbaler. Još mnogo rada i treninga je ispred mene, a posebno na čemu ću raditi je leva noga i još poneki detalji – rekao je on.

Đorđe Jovanović, kao i ostali fudbaleri, prati Svetsko prvenstvo u Rusiji.

– Naravno da pratim, to je poslastica za svakog fudbalera. Nadam se da će naša reprezentacija uspeti da se što bolje plasira na ovom Svetskom prvenstvu i ujedno sa odličnim timom dogura do same završnice – rekao je Jovanović.