-->
KADA LUKAS PLJUJE… Ko će da nam peva? KADA LUKAS PLJUJE… Ko će da nam peva?
PIŠE: MIŠA STOJANOVIĆ U zemlji Dembeliji kralj mikrofona uzeo pero u ruke i ispljuvao kralja košarke. Narod muzički, ovoga vladara, zabrinuo se ko će... KADA LUKAS PLJUJE… Ko će da nam peva?

PIŠE: MIŠA STOJANOVIĆ

U zemlji Dembeliji kralj mikrofona uzeo pero u ruke i ispljuvao kralja košarke. Narod muzički, ovoga vladara, zabrinuo se ko će sada da im peva i da li će njihov kralj održati koncert koji je zakazao u Areni u novembru, ili će nastaviti da pljuje, pardon piše.

Podanici ovog vladara takođe su zabrinuti da njihov kralj ne bude kažnjen što je blatio legendu srpske košarke, velikog vernika, dobrog čoveka kojeg su navijači voleli i vole do idolpoklonstva i skandirali mu kada je osvajao medalje i pobedjivao za Srbiju – Mi imamo svoga boga ime mu je…Ma ne, kralj mikrofona očigledno ne veruje u boga i ništa mu sveto nije. Nije ni ljudska gromada koja je ujedno laureat njegovog lista (nedavno kupio Sport), član najjačeg žirija za izbor sportiste godine. Njemu su važniji miševi koji će zbog privatnih nesuglasica i poslova takođe pljuvati po legendama košarke.Drugi pak, oni ekstremniji, misle da njihov kralj može da pomisli da će kako je brzo uz mikrofon obradio i pero, seo u uredničku fotelju, pa ode dalje i kandiduje se za premijera. Što da ne, pa kralj mikorofona može sve, kako bi on samo pevao svojoj vladi! Zamislite ga u Skupštini kakve bi govore držao, kada za košarkaškog besmrtnika, Dejana Bodirogu, kaže da je izdao Srbiju. Naravno da bi najviše profitirali prodavci kišobrana u okolini Skupštine.

Srednji stalež kraljevstva zemlje Dembelije veruje da bi njihov vođa bio dobar i u košarci, da bi sigurno lako osvajao medalje, one bronzane, srebrne, a najviše zlatne. Jer on je zlatni mikrofon, biće i zlatno pero, pa što da ne i zlatni košarkaš.

Opozicija ipak upozorava: kralju narodne muzike pusti se pera, drži se mikrofona-poštuj da bi te poštovali. Jer, ko peva trebalo bi da zlo ne misli.