-->
KAPITEN PERUA PAO ZBOG ČAJA: Bila bi tragedija da ne odem na SP, videću sa advokatima… KAPITEN PERUA PAO ZBOG ČAJA: Bila bi tragedija da ne odem na SP, videću sa advokatima…
Kapiten fudbalske reprezentacije Perua Paolo Gerero traži pravne opcije posle kazne zbog koje će propustiti Svetsko prvenstvo u Rusiji. – Biće veliki udarac ako... KAPITEN PERUA PAO ZBOG ČAJA: Bila bi tragedija da ne odem na SP, videću sa advokatima…

Kapiten fudbalske reprezentacije Perua Paolo Gerero traži pravne opcije posle kazne zbog koje će propustiti Svetsko prvenstvo u Rusiji.

– Biće veliki udarac ako ne odem na Svetsko prvenstvo. Moraću da razmotrim sa advokatima kakve akcije treba da preduzmem – rekao je Gerero, prenela je agencija AP.

Gerero se u utorak vratio iz Brazila u Peru, a na aerodromu u Limi ga je sačekalo mnogo navijača i pružilo mu podršku posle odluke Suda za sportsku arbitražu (CAS) da mu produži suspenziju.

CAS je u ponedeljak izdao saopštenje u kom se navodi da je posle žalbe do januara produžena šestomesečna suspenzija Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Gerero je trebalo da bude kapiten Perua u Rusiji, što je prvo pojavljivanje reprezentacije te zemlje na svetskim prvenstvima još od 1982. godine.

On je bio pozitivan na benzojlekgonin, metabolit kokaina, posle kvalifikacione utakmice sa Argentinom u oktobru.

Njegovi adovkati su tvrdili da to nije bio stimulans i da ga je slučajno uneo u organizam konzumirajući čaj.