-->
KOŠARKAŠKI SVET U ŠOKU: Preminuo Patrik Bauman, generalni sekretar FIBA KOŠARKAŠKI SVET U ŠOKU: Preminuo Patrik Bauman, generalni sekretar FIBA
Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Patrik Bauman preminuo je danas u Buenos Ajresu. Fiba je navela da je... KOŠARKAŠKI SVET U ŠOKU: Preminuo Patrik Bauman, generalni sekretar FIBA

Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Patrik Bauman preminuo je danas u Buenos Ajresu.

Fiba je navela da je Bauman preminuo od posledica srčanog udara u Buenos Ajresu, gde je prisustvovao Olimpijskim igrama mladih.

Imao je 51 godinu.

„Košarka je izgubila lidera i prijatelja, a naše misli u ovom trenutku su sa njegovom suprugom i dvoje dece“, navela je Fiba.

Bauman je bio čelnik Fiba poslednjih 15 godina, a član MOK-a od 2007.

„Izgubili smo mladog i simpatičnog lidera punog nede, koji je bio budućnost sporta“, naveo je predsednik MOK-a Tomas Bah.

Patrik Bauman rođen je 5. avgusta 1967. godine u Bazelu.

Košarkom je počeo da se bavi kao igrač, trener i sudija, a 1994. godine je u Fiba ušao kao advokat.

Godinu dana kasnije izabran je za zamenika generalnog sekretara, a od 2003. godine je bio na funkciji generalnog sekretara. Bio je treći generalni sekretar Fiba, nakon Vilijama Džounsa i Borislava Stankovića.

Zbog smrti Baumana, olimpijska zastava na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu biće spuštena na pola koplja.