-->
KRAJ SARADNjE: Sampaoli odlazi KRAJ SARADNjE: Sampaoli odlazi
Horhe Sampaoli odlazi sa mesta selektora Argentine krajem jula. To je suština sastanka selektora i čelnika FF Argentine posle neuspeha na Mundijalu u Rusiji... KRAJ SARADNjE: Sampaoli odlazi

Horhe Sampaoli odlazi sa mesta selektora Argentine krajem jula. To je suština sastanka selektora i čelnika FF Argentine posle neuspeha na Mundijalu u Rusiji i eliminacije od Francuske u osmini finala.

Digla se kuka i motika u Argentini protiv Sampaolija i njegovog slabog vođenja nacionalnog tima, u anketi „Olea“ čak 82 odsto od 100.000 učesnika je bilo za to da bude smenjen. Bio je toga svestan i sam trener koji je prihvatio krivicu ostavivši predsedniku Saveza Klaudiju Tapiji da pronađe model po kome će se raskinuti ugovor koji traje do jula 2022.

Tapija je uzeo sebi dvadesetak dana da donese predlog, a za to vreme Sampaoliju je povereno da vodi selekciju do 20 godina na turnir u Španiju 28. jula, jer je selektor Sebastijan Bekačeče preuzeo Hustisiju. Sampaoli je od maja 2017. vodio „gaučose“ na 15 mečeva, ostvario je sedam pobeda i po četiri remija i poraza.