-->
LUDNICA NA PRES KONFERENCIJI: Francuzi okupali selektora i novinare (VIDEO) LUDNICA NA PRES KONFERENCIJI: Francuzi okupali selektora i novinare (VIDEO)
Fudbaleri Francuske upali su na zvaničnu konferenciju za štampu selektora Didijea Dešana i potpuno okupali šampanjcem njega i novinare u prvom redu. Reprezentativci su... LUDNICA NA PRES KONFERENCIJI: Francuzi okupali selektora i novinare (VIDEO)

Fudbaleri Francuske upali su na zvaničnu konferenciju za štampu selektora Didijea Dešana i potpuno okupali šampanjcem njega i novinare u prvom redu.

Reprezentativci su došli pred novinare, popeli se na sto i skandirali „Didije Dešan, Didija Dešan“.

Selektor je istakao da je veoma srećan zbog njih, iako nisu prikazali najbolju igru.

„Nismo prikazali najbolju igru, ali smo pokazali psihičku snagu i zasluženo smo osvojili trofej. Zaista sam srećan zbog moje ekipe, nije uvek bilo lako, ali mnogo smo radili i slušali jedni druge. Oni će u naredne četiri godine biti na vrhu sveta“, rekao je Dešan za TF1.

On je čestitao svim igračima, koji su pre dve godine na svom terenu izgubili u finalu Evropskog prvenstva od Portugala.

„Ovo je lepo, predivno za igrače. Ovo je mlada generacija, a neki su kao 19-godišnjaci prvaci sveta“, rekao je Dešan misleći na Kilijana Mbapea, koji je proglašen za najboljeg mladog igrača turnira i postao je drugi najmlađi strelac u istoriji svetskih prvenstava.

Dešan je postao treći čovek koji je kao igrač i kao selektor osvojio Svetsko prvenstvo. On je rekao da ne razmišlja o tome, ali da je sigurno ponosan na tu činjenicu.

„Ovde sam da ispunim ciljeve, da osvajam titule. Mnogo nas je boleo poraz u finalu Evropskog prvenstva, ali mislim i da nam je koristio“, dodao je Dešan.

„Ovo pripada igračima, oni su prvaci sveta, a mi (stručni štab) smo povezani. Mnogo, mnogo rada je uloženo a ovo je velika nagrada“, naveo je selektor „trikolora“.

Ekipa se u ponedeljak vraća u Pariz, a popodne će biti priredjen doček na Jelisejskim poljima.

„Volimo ih, ponosni smo što smo Francuzi. Sastaćemo se sutra, ali možda ne svi. Živela republika“, rekao je Dešan.

B92.net