-->
MARKOVIĆ: Vratićemo se sledećeg leta još jači MARKOVIĆ: Vratićemo se sledećeg leta još jači
Momak za kojeg je Saša Đorđević “milion puta” rekao da je lider koga svi prate, pa i on kao selektor, nije izgubio ni gram... MARKOVIĆ: Vratićemo se sledećeg leta još jači

Momak za kojeg je Saša Đorđević “milion puta” rekao da je lider koga svi prate, pa i on kao selektor, nije izgubio ni gram borbenog duha posle poraza od Francuske u utakmici za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Nije teško pogoditi o kome se radi – beskompromisnom Stefanu Markoviću.

– Naravno, niko od nas nije srećan zbog načina na koji smo završili učešće na prvenstvu. Naporno smo radili celog leta sa ciljem da uđemo u finale i izborimo plasman na Olimpijske igre, tako da sigurno postoji razočarenje. Ipak, ponosan sam na saigrače i stručni štab. Ovo nas neće slomiti, vratićemo se sledećeg leta još jači.

Mnogi smatraju da je “orlovima” pritisak polufinalnog meča skresao krila.

– Pritisak je normalan. Da ga nema bilo bi lako i svako bi mogao da radi ovaj posao. Tu je da bi postao bolji igrač. Prošle godine nas skoro niko ni u Srbiji nije poznavao, a kamoli tamo negde u svetu. Ove godine je drugačije, ekipe koje smo pobedili na Svetskom prvenstvu sada su znale ko smo i šta smo. Osim toga, momci su imali vrhunske klupske sezone, tako da su znali odakle preti opasnost.

San o Olimpijskim igrama u Riju iskliznuo je iz ruku na Evrobasketu, ali nije i ispario.

– Bili smo na pravom putu do polufinalne utakmice sa Litvanijom, ali taj poraz i ovaj u meču za treće mesto su malo pokvarili utisak i nama ostavili osećaj žaljenja za onim što smo tako žarko želeli.

Ostaju nam kvalifikacije za Olimpijske igre kao utešna nagrada, imamo celu sezonu da se oporavimo od ovoga, da se vratimo sledećeg leta i borimo za ono o čemu svi sanjamo.

BEZ OPRAVDANJA ZA PROMAŠAJE

Neuobičajeno je videti statistički podatak da je Srbija u meču sa Francuskom šutirala više puta za tri poena nego za dva.

– Da su ušle te trojke, drugačije bismo pričali. Svi znamo kakvi su šuteri Bogdanović, Erceg, Teodosić… Počevši od mene, imali smo otvorene šuteve koje nismo pogađali. Litvanci su nam, recimo, skupili odbranu, zatvorili Radulju u reketu i ostavljali nam otvorene šuteve. Ne tražimo opravdanja, trebalo je da ih pogodimo i pobedimo.

V.Preradović