-->
MI: Mikecu zlato, Arunovićevoj srebro u Taragoni MI: Mikecu zlato, Arunovićevoj srebro u Taragoni
Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio danas zlatnu medalju u španskoj Taragoni na Mediteranskim igrama u disciplini vazdušnim pištoljem. On je u finalu... MI: Mikecu zlato, Arunovićevoj srebro u Taragoni
Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio danas zlatnu medalju u španskoj Taragoni na Mediteranskim igrama u disciplini vazdušnim pištoljem.

On je u finalu slavio sa rezultatom od 240,9 krugova.

Mikec je do finala došao kao treći u kvalifikacijama, a posle serije prvih hitaca u finalu bio je na četvrtom mestu. U daljem toku takmičenja Mikec je sjajno gađao i na kraju osvojio zlato sa više od tri kruga prednosti nad drugoplasiranim Kevinom Ventom iz Slovenije. Treće mesto pripalo je veteranu Žoau Košti iz Portugala.

Dimitrije Grgić je u finalu zauzeo šesto mesto sa 156,1 kurgom.

Takmičenja u streljaštvu završavaju se u nedelju, kada će se medalje deliti u disciplini vazdušna puška.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Taragoni u kategoriji vazdušni pištolj.

Arunovićevoj je zlato izmaklo za samo 0,3 kruga, pa je na kraju Grkinja Ana Korakaki slavila rezultatom 240,2. 
Do bronze je došla Afaf Elhodhod iz Egipta sa 214,6, dok je četvrta bila srpska streljašica Bobana Momčilović Veličković sa 194,5 krugova. Mediteranske igre u Taragoni traju do 1. jula.