-->
„GAUČOSI“ NISU IMALI ŠANSU! Španija je prvak sveta, Mundobasket je završen! (VIDEO) „GAUČOSI“ NISU IMALI ŠANSU! Španija je prvak sveta, Mundobasket je završen! (VIDEO)
Košarkaši Španije savladali su Argentinu rezultatom 95:75 i po drugi put postali svetski šampioni. Španija je jedan od favorita na svakom takmičenju na kom... „GAUČOSI“ NISU IMALI ŠANSU! Španija je prvak sveta, Mundobasket je završen! (VIDEO)

Košarkaši Španije savladali su Argentinu rezultatom 95:75 i po drugi put postali svetski šampioni.

Španija je jedan od favorita na svakom takmičenju na kom se pojavi i sada su uspeli da dođu do finala i da tamo potpuno nadigraju Španiju i postanu svetski prvaci.

Prva četvrtina je bila sjajna, puna preokreta. Španci su veoma lako postigli uvodne poene, potom su vezali još nekoliko dobrih akcija i došli do 7:2, a nedugo potom i do prve dvocifrene prednosti od 12:2.

Nikolas Brusino tada stupa na scenu. Bivši košarkaš Dalasa i novi as Saragose vezao je 8 poena, pa mu se priključio i Fakundo Kampaco, da bi Argentina prišla na svega pola koša prednosti.

Španci su bili dominantni na skoku, odlično su trčali i kontra napade, pa su se vratili na vliku prednost veoma brzo, zahvaljujući Ribasu i drugovima i prvu deonicu okončali rezultatom 23:14.

Tokom drugih 10 minuta smo videli maltene identičnu situaciju na terenu, Španci su hvatali veliki broj ofanzivnih skokova, postizali poene iz drugih šansi i sa 43:31 okončali prvo poluvreme.

Treća četvrtina je u potpunosti bila u znaku „crvene furije“, igrali su veoma dobro, pametno birali šuteve i pogađali ih u visokim procentima, dok su Luisa Skolu veoma dugo držali bez poena iz igre.

Uspeo je Skola da prve poene iz igre ubaci tek u poslednjem kvartalu, preko njega i Kampaca su Argentinci u dva navrata bili blizu da kreiraju dramu, ali su Španci bili dovoljno oprezni da odbrane svoju visoku prednost i postanu svetski šampioni.

Najefikasniji u redovima Španije je bio Riki Rubio sa 20 poena, 7 skokova i 3 asistencije, 15 je ubacio Ljulj, 14 Mark Gasol, a po 11 postignuih poena imali su Rudi Fernandes, kao i braća Ernangomes.

Na drugoj strani, sa 24 poena se istakao Gabriel Dek, 17 je imao Laprovitola, a 11 Fakundo Kampaco uz 8 asistencija.

b92.net