-->
NASTAVAK NEGATIVNOG NIZA: Košarkaši Crvene zvezde doživeli poraz u Evrokupu od Andore (VIDEO) NASTAVAK NEGATIVNOG NIZA: Košarkaši Crvene zvezde doživeli poraz u Evrokupu od Andore (VIDEO)
Tačku na negativan niz u Evrokupu Crvena zvezda nije uspela da stavi ni u Andori. Treći uzastopni poraz, crveno-beli upisali su protiv direktnog konkurenta... NASTAVAK NEGATIVNOG NIZA: Košarkaši Crvene zvezde doživeli poraz u Evrokupu od Andore (VIDEO)

Tačku na negativan niz u Evrokupu Crvena zvezda nije uspela da stavi ni u Andori. Treći uzastopni poraz, crveno-beli upisali su protiv direktnog konkurenta za plasman u drugu rundu – 91:80 i na taj način napravili korak unazad. Tim Milana Tomića nije uspeo da odbrani ni “plus 6” iz Beograda, a šansu za prolaz dalje tražiće u naredna dva meča, posle dvonedeljne pauze, protiv Breše i Galatasaraja.

Znali su crveno-beli da su njihovi protivnici veoma napadački nastrojeni, pogotovo na domaćem terenu, i da samo čvrstom odbranom mogu da ih spuste na manji broj poena od proseka – 87. Ključ pobede videli su u zaustavljanju igre u tranziciji, koja je izašla na videlo od prvog minuta.

Domaći su brzim protokom lopte lako dolazili do otvorenih pozicija za šutiranje trojki, kojih je na njihovom kontu za deset minuta bilo već pet. Zvezda je preko Reglanda i Cirbesa održavala neizvesnost, ali je već u prvoj deonici primila 25 poena, što je govorilo da Andora jasno korača ka svom proseku.

Najviše problema gostima pravili su Vitington i veoma raspucani Albisi, dok je veoma nadahnut bio i Dilan Enis, uzdanica crveno-belih iz prošle sezone. Beograđani su se dugo mučili, ali im je trojka Peperoglua u poslednjoj sekundi poluvremena omogućila da na pauzu ipak, odu sa vođstvom – 47:46.

Po povratku iz svlačionice, ponovo je domaća ekipa bila konkretnija, dok su Tomićevi izabranici na terenu izgledali potpuno zbunjeno. Regland je pokušavao individualnim akcijama da ih “pogura”, ali su Andoru trojke pod faulom i laki prodori do koša, sve više rezultatski odaljavale, do maksimalnih – 71:62 pred odlučujuću deonicu.

Istu sliku na parketu donela je poslednja četvrtina, u kojoj Zvezda nije pronašla recept spuštanja Andore ispod 87 poena, a samim tim ni ključ pobede.

DESETINA STANOVNIŠTVA U HALI
GLAVNI grad – Andora la Velja ima samo 22.000 stanovnika, a na tribinama hale bilo je nešto više od desetine celokupnog stanovništa. Verna publika je tokom celog meča pravila lep ambijent za igru, bez ijednog ispada. Podrška nije izostala ni gostima, jer je grupa od tridesetak navijača došla iz Beograda, zajedno sa igračima i upravom kluba.

ANDORA – CRVENA ZVEZDA 91:80
SPORTSKA dvorana u Andori. Gledalaca: 2.530. Sudije: Kristodolu, Baumanis, Tepene.

ANDORA: Luz 2 (5as), Stević 10 (7sk), Albisi 19, Henton, Diane, Šurna 10, Kolom, Jelinek 16, Apšo 7, Enis 7, Vitington 10, Vitali 10.

CRVENA ZVEZDA: Regland 20 (3as), Čović 6, Perperoglu 10, Nenadić, Lazić 3, Faje 7 (9sk), Beron 14, Dobrić, Ristić, Simanić 2, Cirbers 9 (8sk), Odžo 9.

Po četvrtinama: 25:20, 21:27, 25:15, 20:18.