-->
NESTVARNA SEZONA: Đoković se za sajt ATP još jednom osvrnuo na veliki podvig u 2018. godini NESTVARNA SEZONA: Đoković se za sajt ATP još jednom osvrnuo na veliki podvig u 2018. godini
NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković uskoro u Monte Karlu kreće sa pripremama za novu sezonu, a za zvanični sajt ATP tura snimio je rekapitulaciju... NESTVARNA SEZONA: Đoković se za sajt ATP još jednom osvrnuo na veliki podvig u 2018. godini

NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković uskoro u Monte Karlu kreće sa pripremama za novu sezonu, a za zvanični sajt ATP tura snimio je rekapitulaciju 2018. godine, u kojoj se sa 22. mesta domogao prve pozicije i osvojio četiri velika trofeja.

– U februaru sam imao operaciju, skor od šest pobeda i šest poraza, nisam igrao dobro. Pokušavao sam da oporavim telo i um posle operacije i svega što se dešavalo. Turniri na travi su bili ključni za povratak.

Posle osvajanja Vimbldona, srpski as je kompletirao kolekciju mastersa.

– Dugo sam se pripremao za trofej u Sinsinatiju. Tamo sam imao veliki izazov, susret sa Rodžerom Federerom, najuspešnijim igračem u istoriji tog turnira. Izgubio sam od njega dva ili tri finala tamo. Ali, preskočio sam i tu veliku prepreku – rekao je Novak.

Titula na Ju-Es openu donela mu je bodove za povratak u sam vrh, a u završnici sezone uspeo je da se domogne i ATP trona.

– Da ste mi pre četiri ili pet meseci rekli da ću na kraju biti u ovoj poziciji, prvi na listi, sa dva osvojena grend slema i Sinsinatijem, ne bih verovao. Možda je sve delovalo pomalo nestvarno, ali srećan sam što se sve tako dogodilo – zaključio je Đoković.

Novosti.rs