-->
NIKAD NE ODUSTAJ! Filmska priča holandske snouborderke (VIDEO) NIKAD NE ODUSTAJ! Filmska priča holandske snouborderke (VIDEO)
Jednu od najlepših sportskih priča na Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu ispisala je 45-godišnja Holanđanka Bibian Mentel-Spe. Ova hrabra snouborderka je uspela da odbrani zlato... NIKAD NE ODUSTAJ! Filmska priča holandske snouborderke (VIDEO)

Jednu od najlepših sportskih priča na Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu ispisala je 45-godišnja Holanđanka Bibian Mentel-Spe.

Ova hrabra snouborderka je uspela da odbrani zlato dva i po meseca nakon operacije raka kičme, a za sam nastup na Olimpijskim igrama imala je samo tri nedelje treninga.

U julu prošle godine joj je po deveti put dijagnostifikovan rak, samo sedam meseci nakon osvajanja zlata na Svetskom prvenstvu.

„Moj pršljen C6 bio je 40 odsto zahvaćen tumorom. Tokom leta sam imala 48 radioterapija“, rekla je Babian za BBC.

„Kičma nije izdržala treninge nakon oporavka. Rekli su mi da moram na operaciju jer bih mogla da slomim vrat“, dodala je Holanđanka.

Svoj prvi nastup Mentel je trebala da ima u Solt Lejk Sitiju 2002. godine, međutim, ubrzo joj je dijagnostifikovan tumor na zglobu. Morala je na amputaciju noge ispod kolena. Zalagala se godinama da snoubord postane paraolimpijski sport, što joj je 2012. godine i pošlo za rukom.

Od tada dominira u ovom sportu.

Kurir.rs