-->
NOVO: Prva liga Srbije igraće se po istom formatu kao i Superliga NOVO: Prva liga Srbije igraće se po istom formatu kao i Superliga
Prva23 Liga Srbije, koja startuje 11. avgusta, igraće se po sasvim novom sistemu, ali identičnom kao Superliga Srbije. Posle prvog dela i 30 odigranih... NOVO: Prva liga Srbije igraće se po istom formatu kao i Superliga

Prva23 Liga Srbije, koja startuje 11. avgusta, igraće se po sasvim novom sistemu, ali identičnom kao Superliga Srbije.

Posle prvog dela i 30 odigranih kola, 16 ekipa će ući u doigravanje od sedam kola, ali sa prepolovljenim bodovima. Prvih osam ekipa će igrati u plej-ofu, a drugih osam u plej-autu. Po završetku doigravanja dva prvoplasirana tima se sele u Superligu, dok poslednje četiri ispadaju u Treću ligu.

Novina u odnosu na superligaši format je baraž za treće mesto koje omogućava da se u odmeravanju snaga sa 14. iz Superlige izbori elitni status. Put je dug i iscrpljujući, jer ekipe od trećeg do šestog mesta igraju baraž. Prvo se sastaju treći sa šestim i četvrti sa petim, da bi pobednici tih mečeva igrali između sebe za apsolutnog pobednika, što im omogućava dvomeč sa 14. iz Superlige.

Generalno, prvoligaše očekuje mnogo više utakmica nego što su navikli do sada, ali i duža sezona bez tromesečne zimske pauze.