Pola planete moraju da obiđu odbojkašice Srbije da bi overile plasman na završni turnir Lige nacija u Nanđingu. Naša reprezentacija doputovala je juče iz Holandije u Argentinu, gde će od 12. do 14. juna igrati utakmice petog vikenda ovog takmičenja.

– Treba nam još jedna pobeda i nadam se da ćemo uspeti u tome i plasirati se na završni turnir. Pridružilo nam se mnogo mladih devojaka i drago mi je što će dobiti priliku i pokazati šta znaju. Predstojeće utakmice će biti veliki izazov, a mi starije ćemo biti tu za šta im god bude bilo potrebno – istakla je kapiten Milena Rašić po dolasku u Santa Fe.

Prvi meč na programu je u utorak od 22.40 protiv SAD, a potom slede dueli sa Argentinom i Južnom Korejom.

– Treba malo vremena za privikavanje na vremensku razliku. Ipak, imamo tri protivnika i računamo dve sigurne pobede, a protiv Amerike ćemo dati sve od sebe s obzirom na to da nismo u punom sastavu. Dobro će doći da nastupe one koje do sada nisu igrale – naglasila je Ana Bjelica.

Srpske odbojkašice posle četiri vikenda i 12 utakmica imaju devet pobeda uz tri poraza i na dobrom su putu da se plasiraju na završni turnir prvog izdanja Lige nacija.