-->
“ORLOVI” PALI NA KRITU: Srbija se posle poraza od Grčke bori za treće mesto u grupi “ORLOVI” PALI NA KRITU: Srbija se posle poraza od Grčke bori za treće mesto u grupi
Najteži ispit u kvalifikacijama za Svetski kup naša reprezentacija nije uspela da položi. Grci su slavili na Kritu – 70:63 i zajedno sa Nemačkom... “ORLOVI” PALI NA KRITU: Srbija se posle poraza od Grčke bori za treće mesto u grupi

Najteži ispit u kvalifikacijama za Svetski kup naša reprezentacija nije uspela da položi. Grci su slavili na Kritu – 70:63 i zajedno sa Nemačkom ostali na savršenom skoru 7-0, pa sada Srbiji preostaje nastavak borbe za treću poziciju, koja takođe vodi put Kine.

Gruzija je u Izraelu napravila brejk i zaustavila glavnog konkurenta Đorđevićeve ekipe (80-85), ali srpska četa nije to iskoristila da se odlepi na dve pobede više od pratilaca i napravi značajan korak ka cilju. Priliku za popravljanje raspoloženja imaće u nedelju, kada u dvoranu “Aleksandar Nikolić” stiže poslednjeplasirana selekcija Estonije.

Sve što su pričali pre odlaska u Grčku, o kvalitetu njihovih spoljnih igrača, iskustvu Burusisa, velikoj podršci navijača, odmah su videli na delu u hali “Dio Aorakija”. Postavili su domaći zonsku odbranu, posvetili veliku pažnju našim NBA asovima – Bogdanovića i Bjelicu, pa onda počeli da demonstriraju šut za tri poena.

Ipak, tokom prvog poluvremena Srbija je pronalazila odgovor na svaku akciju rivala. Jović i Milutinov su uz naš američki duo bili najraspoloženiji za nadigravanje, pa su navijači sve do odlaska na pauzu gledali rezultatsku klackalicu.

Treća deonica je počela serijom domaćih, koji su stekli prvo dvocifreno vođstvo 42:32 u 24. minutu. Burusis je iz reketa delio asistencije kao pravi plejmejker, a njegovi spoljni igrači koristili su svaku otvorenu poziciju. Naši su bili sve nervozniji, pa je dolazila do izražaja neuigranost još jednog “novog” tima Srbije u ovim kvalifikacijama. Došlo je do buđenja u finišu treće četvrtine,zaostatak je smanjen i ostala je nada da Srbi mogu u poslednjih deset minuta do bitnog trijumfa.

Micić je trojkom doneo izjednačenje, ali su naši u naredna dva napada olako prosuli priliku da preokrenu. Jović je promašio zicer pod košem, Bogdanović potom nagazio aut liniju, a takve greške znali su da kazne Pritenzis i Burusis, koji su zapečatili ono što je počeo Kalates.

Dvorana: „Dio Aorakija“. Gledalaca: 5.500. Sudije: Kozlovskis (Letonija), Čmikevič (Češka), Zaščuk (Ukrajina).
GRČKA: Dorsi, Kalates 15 (5as, 5sk), Burusis 9 (10 sk, 8as), Slukas 11 (5sk), Papajanis, Printezis 15 (4sk), Papanikolau 8 (4sk), Mancaris, Papapetru 6, Vasilopulos 2, Adetokunbo 4 (4sk), Mitoglu.
SRBIJA: Simonović 2, Jelovac, Bogdanović 19 (4 sk), Bjelica 9 (12sk, 5as), Kalinić 1 (2sk, 2as), Lučić, Milosavljević, Raduljica 4 (2sk), Milutinov 7 (6sk), Nedović 7, Micić 3, Jović 11.

Po četvrtinama: 16:18, 19:14, 16:15, 19:16.

Novosti.rs