-->
“ORLOVI“ STIGLI KUĆI: Okrećemo se kvalifikacijama za Rio (FOTO) “ORLOVI“ STIGLI KUĆI: Okrećemo se kvalifikacijama za Rio (FOTO)
„Orlovi” su sleteli na Areodrom „Nikola Tesla”. Nije bilo slavlja kao prošlog leta. Jeste bilo tuge što se, uspeh (jer uspeh je biti četvrti... “ORLOVI“ STIGLI KUĆI: Okrećemo se kvalifikacijama za Rio (FOTO)

„Orlovi” su sleteli na Areodrom „Nikola Tesla”. Nije bilo slavlja kao prošlog leta. Jeste bilo tuge što se, uspeh (jer uspeh je biti četvrti na Starom kontinentu) nije izlio u medalju, koja ipak nije s lica naših reprezentativaca obrisala optimizam, neophodan za kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre. – Svi su rekli da je ovaj šampionat najjači u istoriji. Uspeli smo da obezbedimo neverovatnu priliku za direktan plasman na OI. Do tada smo igrali perfektno, a videli ste, na primer Špance, koji su bili na ivici da ispadnu još u grupi, a na kraju su osvojili titulu. Još boli taj poraz od Litvanije…

Trebalo bi da izvučemo pouke iz poslednja dva meča, pogotovo polufinala. Važno je da smo se opet, posle toliko godina, vratili u krug favorita, s čime u tom trenutku (polufinale) nismo znali da se nosimo. Ali dobro, obezbedili smo kvalifikacije – realan je Nemanja Bjelica. Srbija je bila na korak do Rija, sada je na četiri…

– Kvalifikacije su specifično takmičenje. Biće teško, dobro je što smo nosioci. Ali, još niko ne razmišlja o tome, trebalo bi da se odmorimo od svega i spremni dočekamo leto. Sa strane se čini da je uz rivale, za razliku od Mundobasketa, sada naš tim morao da se bori sa pritiskom favorita, koji ih je oborio u polufinalu… – I prošlog leta smo veravali u dobar rezultat. Imali smo i tada i sada podršku javnosti. Svi su bili uz nas. I danas tvrdim da smo bolja reprezentacija od Litvanije. Ali, u takvim mečevima pobeđuje bolja psihološka pripremljenost, glava, ne samo talenat.

Sport je to… Ako smo pravi, a jesmo, taj poraz će nas samo ojačati. Srbija je igrala daleko bolje u Berlinu nego u Lilu…

– Možda su naše dobre igre došle prerano. Ali, ne zaboravite težinu grupe u kojoj smo bili, za koju smo morali da tempiramo formu, koju nismo održali celo prvenstvo. Po dolasku u Lil smo pomalo izgubuli energiju i ritam. Ipak, i pored ne baš sjajne utakmice u polufinalu, imali smo napad za pobedu ili produžetak. Ostaje žal. Morali smo bolje da odigramo ceo polufinalni meč – iskren je kapiten Miloš Teodosić. Osećao je, kao i saigrači, veći pritisak nego na Mundobasketu, ali…

– Ne mislim da je to razlog za loše polufinale, već su nas posle prošlogodipšnjih partija, a potom i mečeva u prvoj fazi, sve ekipe sve ozbiljnije shvatale. Na kraju, mi smo ti koji nismo pružili željenu igru. Evrobasket je iza, ispred kvalifikacije, potom, ako Bog da i Olimpikjske igre.

– Znamo da nas čeka teško leto, bez ozbira na to što još nemamo imena rivala, niti organiztora turnira. Biće to leto bez odmora, ali na to smo se navikli – obećava Miloš novi uzlet „orlova”.

O raspletu na

EP Španci iznendali

Teodosić je napravio osvrt i na učinak ostalih ekipa, od kojih, ne krije, ga je Španija najprijatnije iznenadila.

– Navikli smo do njih da odigraju lošije u prvoj fazi, ali su na kraju bili odlični, iako im je nedostajala nekolicina igrača. Očekivao sam da Francuzi stignu do finala, ali su u polufinalu podbacili. Očigledno je da je i na njihovim leđima bio veliki pritisak. Prijanto su me iznenadili Česi. Sjajno su igrali kompletan šampinat i zasluženo se našli u kvalifikacijama.

bogdan bogdanovic aerodrom

 

nedovic aerodrom

 

teodosic aerodrom

 

raduljica aerodrom

 

kalinic aerodrom