-->
PEDALA! Sampaoli nije više selektor Argentine PEDALA! Sampaoli nije više selektor Argentine
Argentinski stručnjak Horhe Sampaoli nije više selektor reprezentacije te zemlje, saopštio je Fudbalski savez Argentine. Sampaoli je smenjen zbog loših partija na Mundijalu u... PEDALA! Sampaoli nije više selektor Argentine

Argentinski stručnjak Horhe Sampaoli nije više selektor reprezentacije te zemlje, saopštio je Fudbalski savez Argentine.

Sampaoli je smenjen zbog loših partija na Mundijalu u Rusiji, gde je Argentina teškom mukom došla do osmine finala, a potom izgubila od kasnijeg prvaka Francuske 4:3.

Prethodno, u grupnoj fazi „gaučosi“ su remizirali sa Islandom (1:1), izgubili od Hrvatske (3:0), a onda u finišu pobedili Nigeriju (2:1) za prolaz dalje.

Sampaoli je selektor Argentine bio 14 meseci i u tom periodu pravio je iznenađujuće taktičke odluke, ali i čudan izbor igrača za Svetsko prvenstvo.

Argentina je čak deveta selekcija koja je ostala bez selektora u kratkom roku, posle Egipta (Ektor Kuper), Poljske (Adam Navalka), Perua (Antonio Gareka), Kostarike (Oskar Ramirez), Australije (Bert van Marvajk), Španije (Fernando Jero), Japana (Akira Nišino) i Tunisa (Nabil Malul).