-->
PERKOVIĆEVA POKAZALA „DVOGLAVOG ORLA“: Ma, to znači da je disk poleteo (FOTO) PERKOVIĆEVA POKAZALA „DVOGLAVOG ORLA“: Ma, to znači da je disk poleteo (FOTO)
Hrvatska atletičarka Sandra Perković uzburkala je već uzavrele strasti u regionu proslavom pobede na mitingu u Zagrebu. Jedna od najboljih atletičarki Evrope i sveta... PERKOVIĆEVA POKAZALA „DVOGLAVOG ORLA“: Ma, to znači da je disk poleteo (FOTO)

Hrvatska atletičarka Sandra Perković uzburkala je već uzavrele strasti u regionu proslavom pobede na mitingu u Zagrebu.

Jedna od najboljih atletičarki Evrope i sveta je nakon pobede u bacanju diska pokazala kontroverznog dvoglavog orla, poput fudbalera albanskog porekla Đerdana Šaćirija i Granita Džake, koji su se u međuvremenu izvinili naciji, švajcarskoj.

Perkovićeva je iznenadila čak i novinarku nacionalne hrvatske televizije (HRT) Mirnu Zidarić koja ju je odmah pitala šta joj taj „orao“ predstavlja.


„Ma, to je samo značilo da je disk konačno poleteo“, kratko je izjavila Sandra.

Perkovićeva je inače poznata po sjajnim odnosima sa srpskim sportistima, poput naše atletičarke Ivane Španović, a često je izjavljivala da navija za nju i Novaka Đokovića.

„Obe države su tu gde jesu zato što se nekim političarima nešto nije svidelo. Sport ne poznaje granice, zato je normalno da navijamo za Noleta, on za „vatrene“, mi za vašu Ivanu, Milicu, vi za naše „barakude“, mi za vaše „delfine“. Kad pričam Amerikancu fore iz kuće, on me gleda belo. Kad pričam našem čoveku, on će reći: „Pa i moja mama radi isto“. Mi smo odrasli u istoj sredini, isti su nas problemi mučili, iste navike imamo“, rekla je Perkovićeva nedavno za „Večernje novosti“.

B92.net