-->
PJONGČANG: Zarić 34. u kvalifikacijama za kroskatri skijanje PJONGČANG: Zarić 34. u kvalifikacijama za kroskatri skijanje
Srpski paraolimpijac Miloš Zarić zauzeo je danas 34. mesto u kvalifikacijama u disciplini sprint u kroskantri skijanju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu. Zarić... PJONGČANG: Zarić 34. u kvalifikacijama za kroskatri skijanje

Srpski paraolimpijac Miloš Zarić zauzeo je danas 34. mesto u kvalifikacijama u disciplini sprint u kroskantri skijanju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu.

Zarić je deonicu od jednog kilometra prešao za pet minuta, 26 sekundi i 26 stotinki i na taj način postavio državni i lični rekord.

Ovo je ujedno i Zarićev debitantski nastup u tom sportu na Zimskim paraolimpijskim igrama.

„Zadovoljan sam rezultatom i plasmanom na ovom velikom takmičenju. I pored loših uslova za trku i povrede ruke uspeo sam da izvezem trku i postavim lični rekord. Uz dosta treniranja i zalaganja kroz nekoliko godina biću u top formi za ovaj sport. Nastavljam s pripremama kada se vratim u Srbiju da bih u avgustu u Berlinu na EP odbranio evropsko zlato u bacanju koplja“, rekao je Zarić.

Zarić je ovim učešćem na igrama u Južnoj Koreji u Pjongčangu, postao jedini srpski predstavnik koji je učestvovao i na letnjim i na zimskim paraolimpijskim igrama.

Beta.rs