-->
POBEDA JE IMPERATIV: Srbija večeras protiv Luksemburga (FOTO + VIDEO) POBEDA JE IMPERATIV: Srbija večeras protiv Luksemburga (FOTO + VIDEO)
U metu Potrebno je više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Pogledajte odbojkašice… Imamo dobre momke i igrače, ali treba da budu jaki... POBEDA JE IMPERATIV: Srbija večeras protiv Luksemburga (FOTO + VIDEO)

U metu Potrebno je više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Pogledajte odbojkašice… Imamo dobre momke i igrače, ali treba da budu jaki i kao grupa, jasan je direktor FSS Vladimir Matijašević pred večerašnji meč u Luksemburgu

Pobeda ili bruka. Sredine nema. Rezultatski nebitan meč, ali valja sačuvati obraz. I uspešno početi takozvane pripreme za baraž koji preko Lige nacija vodi na Evropsko prvenstvo.

Upravo ovako može se okarakterisati večerašnji (20.45) meč fudbalera Srbije u Luksemburgu u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2020.

„Orlovi“ su gotovo bez šansi za direktan plasman na prvenstvo Starog kontinenta, ali zato će imati dva popravna meča u martu sledeće godine. Zato će utakmica s Luksemburgom predstavljati prvu u nizu pripremnih mečeva za odlučujuće bitke protiv Norveške i Škotske ili Bugarske.

Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od ne znam od koga, izgubili smo od Portugala, prvaka Evrope. Ipak, neke stvari moraju da se menjaju i nadam se da ćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za tu utakmicu, verovatno protiv Norvežana – rekao je Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS.

Kao bivši fudbaler, realno sagledava stanje u kvalifikacijama.

Da se ne lažemo, mi kroz ovu grupu teško da možemo šta da uradimo, ali dok ima šanse, treba igrati. Mislim da neke stvari treba da se naprave drugačije i sigurno da ćemo raditi na tome da se do marta konsolidujemo.

Nametnulo se pitanje šta to drugačije treba da radimo.

Samo malo više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Videli ste odbojkašice… Jednostavno, da i u fudbalu dodamo malo. To su sve dobri igrači, dobra ekipa, ali treba da ubacimo malo atmosfere da bude još bolje.

Poruka za kraj – jasna!

Potrebno je da se pogledamo u oči i da se kaže šta treba. Oni su dobri momci, dobri igrači, ali treba da budu grupa. Nebitno je ko igra, bitno je da smo grupa.

kurir.rs