-->
PRIJEM KOD DAČIĆA: Zlatnim odbojkašicama diplomatski pasoši PRIJEM KOD DAČIĆA: Zlatnim odbojkašicama diplomatski pasoši
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše trofejnim odbojkašicama i stručnom timu reprezentacije. Dačić je rekao da je... PRIJEM KOD DAČIĆA: Zlatnim odbojkašicama diplomatski pasoši

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše trofejnim odbojkašicama i stručnom timu reprezentacije.

Dačić je rekao da je to način da se država simbolično oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji:

– Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali.

Odbojkašice su zahvalile ministru i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

– Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije – rekla je kapiten Maja Ognjenović.