-->
ROKADA NA TRENERSKOM MESTU U BORCU: Marinović u Zrinjskom ROKADA NA TRENERSKOM MESTU U BORCU: Marinović u Zrinjskom
Vinko Marinović nije više trener Borca. Čovek koji je preporodio klub iz Platonove ulice našao se u velikoj dilemi i prihvatio je ponudu Zrinjskog... ROKADA NA TRENERSKOM MESTU U BORCU: Marinović u Zrinjskom

Vinko Marinović nije više trener Borca. Čovek koji je preporodio klub iz Platonove ulice našao se u velikoj dilemi i prihvatio je ponudu Zrinjskog iz Mostara. Teškog srca Marinović je pokušao da obrazloži tu odluku.

– Najradije bi zaplakao od muke. Dobio sam ekstra ponudu iz Zrinjskog, moram gledati kako dalje. Neće meni biti lako ni u Mostaru, daleko od toga, ali barem klub ima viziju i ambicije. Što se tiče Borca, ostavljam ih u sigurnoj zoni, i više od toga. U polufinalu smo Kupa, u vrhu Premijer lige, neka moj naslednik to još samo nadogradi. Žao mi je navijača, igrača, ali moram dalje – poručio je Vinko Marinović, koji će već danas i zvanično postati novi trener „plemića“.

Utakmica sa Travnikom, koju je Borac dobio minimalnim rezultatom (1:0), bila baš na godišnjicu kako je Marinović preuzeo FK Borac. Po ko zna koji put nastavljeno je prokletstvo Borčevih trenera, jer u poslednjih 20 godina ni jedan stručnjak nije izdržao više od godine.

Prvi kandidat da preuzme kormilo Banjalučana je Vlado Jagodić, čovek kojem bi ovo bio treći mandat u Borcu.

On je trenutno bez posla, a donedavno je obavljao funkciju selektora mlade reprezentacije BiH (U-21).

D. ADŽIĆ

 

Kandidati za trenera

U igri trojica

Pored Vlade Jagodića u kombinaciji za trenera FK Borac su još Slobodan Starčević, aktuelni kouč prvoligaša RS Krupe. Spominje se Velimir Stojnić (dva puta vodio Borac), a najmanje šanse daju se  Branimiru Tuliću, nekadašnjem selektoru mlade reprezentacije BiH.