-->
SAJAM SPORTA: Maljković primio legende jugoslovenske košarke na štandu OKS-a SAJAM SPORTA: Maljković primio legende jugoslovenske košarke na štandu OKS-a
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, u društvu potpredsednika Žarka Zečevića i Bogdana Obradovića, primio je danas na štandu OKS-a prvog dana Sajma... SAJAM SPORTA: Maljković primio legende jugoslovenske košarke na štandu OKS-a

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, u društvu potpredsednika Žarka Zečevića i Bogdana Obradovića, primio je danas na štandu OKS-a prvog dana Sajma sporta velikane košarke nekadašnje Jugoslavije.

Predvođeni Ivom Daneuom, koji je 1968. vodio reprezentaciju do srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Meksiku, tu su bili i Vital Ajzelt, Dragoslav Ražnjatović, Nemanja Đurić, Slobodan Gordić, Nikola Plećaš i drugi koji su 60-ih godina osvajali i svetska i evropska odličja, saopštio je OKS.

Maljković je iskoristio priliku da Ivu Daneu uruči i plaketu koje su prethodno u znak zahvalnosti uručene i drugim sportistima koju su pre 50 godina osvojili medalje za Olimpijskim igrama u Meksiku 1968.

Prvog dana sajma u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije organizovan je i „Olimpijski čas“.

Kroz niz zabavnih i edukativnih radionica mlađi posetioci Sajma mogli su da nauče koji su olimpijski simboli, olimpijske vrednosti, ali i neke važne momente iz istorije olimpizma.

Uz veliki broj posetilaca na štandu OKS zabavili su se i srpski sportisti među kojima i strelci Zorana Arunović, Andrea Arsović, karatistkinja Jovana Perović, kajakaši Milenko Zorić, Marko Dragosavljević, Nikolina Moldovan, kao i mlade olimpijke osvajačice medalja na Igrama mladih održanim u Buenos Ajresu Marija Malić (streljaštvo) i Ivana Perović (karate).